Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Anikó

Benedek Tibor az évszázad legjobb férfi vízilabdázója

2020.12.27
08:58
2020.12.27
13:04
Forrás
total-waterpolo.com, vlv.hu, varosikurir.hu
Benedek Tibor a legmeggyőzőbb eredménnyel a világ eddigi legjobb 21. századi férfi vízilabdázója - a Total Waterpolo szaklap játékának végeredménye alapján. Bekerült az álomcsapatba Kásás Tamás és Varga Dénes is.

Benedek Tibor lett az évszázad legjobb férfi vízilabdázója a világon. Az első ötben még két magyar végzett, a szintén háromszoros olimpiai aranyérmes Kásás Tamás, valamint Varga Dénes, aki a pekingi aranycsapatnak volt tagja.

Negyven zsűritag és több mint 50 ezer közönségszavazat után alakult ki a végső sorrend. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások eredménye után pontszámokat kaptak. A férfiaknál 48 ponttal a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor végzett az élen.

A Total Waterpolo a nők és a férfiak mezőnyében is összeállított második csapatot. Ezekben is van magyar, a nőknél Stieber Mercédesz, a férfiaknál Kiss Gergely.

Benedek Tibor
vízilabdázó
Kásás Tamás
Total Waterpolo

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.