Ugrás a tartalomra

Benedek Tibor az évszázad legjobb férfi vízilabdázója

2020.12.27
08:58
2020.12.27
13:04
Forrás
total-waterpolo.com, vlv.hu, varosikurir.hu
Benedek Tibor a legmeggyőzőbb eredménnyel a világ eddigi legjobb 21. századi férfi vízilabdázója - a Total Waterpolo szaklap játékának végeredménye alapján. Bekerült az álomcsapatba Kásás Tamás és Varga Dénes is.

Benedek Tibor lett az évszázad legjobb férfi vízilabdázója a világon. Az első ötben még két magyar végzett, a szintén háromszoros olimpiai aranyérmes Kásás Tamás, valamint Varga Dénes, aki a pekingi aranycsapatnak volt tagja.

Negyven zsűritag és több mint 50 ezer közönségszavazat után alakult ki a végső sorrend. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások eredménye után pontszámokat kaptak. A férfiaknál 48 ponttal a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor végzett az élen.

A Total Waterpolo a nők és a férfiak mezőnyében is összeállított második csapatot. Ezekben is van magyar, a nőknél Stieber Mercédesz, a férfiaknál Kiss Gergely.

Benedek Tibor
vízilabdázó
Kásás Tamás
Total Waterpolo

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.