Ugrás a tartalomra

A birkózás a legtömegesebb sportok között

2023.03.26
14:57
2023.03.26
19:00
Forrás
Pannon RTV
Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.

A legkisebbek léptek először a szőnyegre, hogy összemérjék erejüket és tudásukat a kishegyesi falunapi birkózótornán.

A bácsfeketehegyi hatéves Nagy Dominik könnyedén megnyerte az első menetet.

„ Megfogtuk egymást és akkor lebirkóztuk.
- Miért foglalkozol birkózással?
- Jó.
- Szeretnél profi birkózó lenni?
- Szeretnék,  megakarom nyerni a kupát, a díjat és mindent.”


A Kishegyes községbeli gyerekek szeptember óta edzenek, ez az első versenyük.

Csernik Aletta, Kishegyes: „Nagyon izgulok, nekem ez versengés, szeretek versengeni, sokat készültünk rá, sok próba, vagyis edzés volt, és vártam ezt a mai napot.”

A Kishegyes Birkózó Egyesület jelenleg csaknem ötven gyerekkel foglalkozik a község területén. Az edzések ingyenesek. A falunapi tornával ösztönözni szeretnék a gyerekeket.

Halasi Szabolcs, elnök, Kishegyes Birkózó Egyesület: „Semmi sem motiválóbb a gyerekek számára, mikor megküzdhetnek, úgy a saját csapattársaikkal, de másokkal is összemérhetik erejüket, pont azért szerveztük ezt a tornát, hogy egy picit halljanak is rólunk, és a gyerekeknek is legyen sikerélményük.”

Fontos iskolán kívüli tartalmakat és kifutási lehetőségeket biztosítani az élsport irányába azoknak, akik tehetséggel rendelkeznek - mondta Juhász Bálint, a kishegyesi Községi Képviselő-testület elnöke.

„Fontos számunkra, hogy a TSC alközpontja itt működik, sikeresen működik és tömeges, szintén fontos számunkra, hogy a női asztalitenisz szuperligás, az ország élvonalában van, és annak az örömömnek is szeretnék hangot adni, hogy a birkózás, nyáron indulva, már a legtömegesebb sportok között van, közel száz gyerek megfordult a két településen ebben a klubban.”

A Vajdasági Birkózóakadémia és a helyi önkormányzat is támogatja a kishegyesi klubot. A tehetségek felkutatása a cél, és hogy az akadémián tudjanak tovább tanulni, hogy mielőbb nemzetközi versenyeken is megállják a helyüket - mondta Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezető igazgatója.

„Kettős állampolgársággal rendelkezők vagyunk a legtöbben, az egyik feladatunk az is, hogy azok a tehetséges kettős állampolgársággal bíró birkózók, akik esetleg lehetőséget kapnak a magyar birkózó válogatottban, akár ott is ki vegyék részüket a munkából.”

Összesen 58-an versenyeztek a kishegyesi falunapi birkózótornán, közülük 46-an a Kishegyes Birkózó Egyesület tagjai.

birkózó
torna
falunapi birkózótorna
Kishegyes
Szabadka
Magyarkanizsa
Halasi Szabolcs
Kishegyes Birkózó Egyesület
Bálint Zoltán
Vajdasági Birkózóakadémia

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.