Ugrás a tartalomra

Birkózó Eb: A magyar és a szerb sportolók számára is eredményes volt a szombati nap (videó)

2017.05.07
14:08
2020.02.25
08:48
A zentai Frísz Krisztián arany-, a szabadkai Davor Štefanek pedig ezüstérmes lett az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon
A zentai Frísz Krisztián arany-, a szabadkai Davor Štefanek pedig ezüstérmes lett az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon. A szabadkai birkózó elmondta, bízott abban, hogy teljesíti a szurkolóinak tett ígéretét, és megszerzi az aranyérmet. Mégsem csalódott, hiszen jövőre Budapesten tud majd javítani. Frísz Krisztián az 59 kilogrammos súlycsoportban svéd, lengyel és horvát ellenfelet győzött le a döntőig, ahol a bolgár Ivo Angelov ellen nyert 3:1-re. A 33 éves Frísz 2007-ben bronzérmes volt az Eb-n, és szintén tíz évvel korábban a világbajnokságon is harmadik lett. KRISTIJAN FRIS, IVAN SERAFIMOV ANGELOV Frísz Krisztián: „Birkóztam ezzel a bolgár fiúval. Ő 2013-ban Európa- és világbajnok lett. Utolsó két alkalommal kikaptam tőle. Gondoltam, hogy nagyon kemény meccs lesz, ha nyerni szeretnék, de mivel a közönség meg a szurkolótábor ebben nagyon sokat segített, így azért sokkal könnyebb volt.” KRISTIJAN FRIS Davor Štefanek svájci, lett és a magyarországi Krasznai Mátét győzte le a döntőbe vezető úton, ott azonban nem bírt az orosz Artem Szurkovval, aki technikai tussal, 12:1 arányban nyert a szabadkai birkózó ellen. Štefanek gratulált ellenfelének, aki másodszor lett Európa-bajnok. Davor Štefanek: „Jövőre világbajnokságot tartanak Budapesten. Az éremért fogok küzdeni, mint mindig. Ez már sorozatban az ötödik érmem. Minden elismerésem a közönségé, a szüleimé, a feleségemé, aki két nap múlva fog szülni, ennek ellenére egész nap itt ült a lelátón. Lényegében ezt az érmet a feleségemnek ajánlom fel és fiamnak, Matijának. Mivel itt más szerezte meg az aranyérmet, nekem kedden érkezik majd az arany a kórházból, úgyhogy mindent egybevetve győztese vagyok ennek az Európa-bajnokságnak.” DAVOR STEFANEK, ARTEM SURKOV A magyarországi Lám Bálint 130 kg-os kategóriában ezüstérmes lett. A junior világbajnok magyar a döntőben a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes török Riza Kayaalppal mérkőzött. Volt, amikor 3-0-ra is vezetett, de végül óriási csatában 4-3-ra kikapott. Lám Bálint: „Úgy érzem, hogy nagyon jó csata volt, de legközelebb erre is fel kell készülni, hogy ha az ember vezet, akkor azt meg kell tartani. Valamiért erre a részére nem voltam úgy felkészülve, mint ahogy én azt gondoltam. S igazából ebből is látszik, hogy ez a török nem legyőzhetetlen, csak egy nagyon jó harcos, aki tud nyerni is.”



A magyarok közül Kiss Balázs a 98 kg-osok között bronzérmet nyert, Torba Erik az 59 kg-osok között és Krasznai Máté a 66 kg-os kategóriában ötödik lett. (fotó:Tanjug)
Újvidék
Davor Štefanek
Frísz Krisztián
Lám Bálint
birkózás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.