Ugrás a tartalomra

Birkózó emléktorna Magyarkanizsán

2018.09.23
12:13
2020.02.25
08:50
Forrás
Pannon RTV
A régióból is érkeztek sportolók.

Horvátországi, szerbiai és magyarországi birkózók mérték össze erejüket szombat este a Balassa Rudolf Nemzetközi Birkózó Emléktornán. Az eseményt a magyarkanizsai Sportcsarnokban tartották.

Szoros párharcok után a döntőben a házigazda Potisje birkózói és a horvát Sesvetski Kraljevec tagjai küzdöttek meg egymással, és 4:4-es végeredmény után, az összesített pontok alapján, a magyarkanizsai Potisje Birkózó Egyesület bizonyult jobbnak, így ők végeztek az első helyen.

A magyarkanizsai egyesületet erősítették a Budapesti Honvéd Sportegyesület tagjai is. Fulai Bence 82 kilogrammos súlycsoportban versenyzett, és a döntőben magabiztos győzelmet aratott a horvát Filip Šačić ellen. „Minden súlycsoportban nagyon látványos dobások voltak. Én a saját meccseimre azt tudom mondani, hogy nagyon-nagyon jók voltak, nagyon jót birkózhattam és nagyon elfáradtam, borzasztóan kibirkóztam magamat, úgyhogy nagyon jó volt.”

Az emlékverseny célja elsősorban a baráti kapcsolatok és az egyesületek közötti jó viszony erősítése, de remek felkészülést nyújt a birkózóknak a komolyabb versenyekre is. Rekecki Rudolf, elnök, Potisje Birkózó Egyesület, Magyarkanizsa: „Ez a verseny felkészülésként szolgál az első ligára, tehát a felnőtt csapatunknak az első ligára. Itt van egy pár baráti klub is, ahova el szoktunk menni szintén ilyen hagyományos versenyekre, és ők szintén eljönnek ide. Itt megemlíteném a horvátországi vendégeinket, akik szintén minden évben itt voltak.”

A harmadik helyezett, a horvát és a magyarkanizsai csapat mögött a belgrádi Radnički lett, míg a negyedik helyet az újvidéki Novi Sad egyesülete szerezte meg.

Magyarkanizsa
birkózás

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.