Ugrás a tartalomra

Birkózó tornát tartottak Magyarkanizsán

2019.09.21
19:46
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Négy szerbiai csapat részvételével tartották meg a Balassa Rudolf birkózónak emléket állító tornát a magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában.

1965-ben Balassa Rudolf alapította a Potisje Birkózó Klubot Magyarkanizsán. Ennek emlékére immár ötödik éve szervezik meg minden év szeptemberében a tornát, amely a felkészülési időszakra esik. Petrović Dejan, birkózó, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „Meg tudjuk nézni, hol is vagyunk a mezőnyben és ahhoz képest tudunk igazodni, ahhoz képest tudunk taktikát váltani és egy-két dolgot csiszolni még, amíg elkezdődik a liga.”

A tornán résztvevő belgrádi Radnički, az újvidéki Novi Sad és a zombori Soko csapata nagyjából egy szinten van a magyarkanizsaiakkal - mondták a szervezők.

A versenyszezon októberben kezdődik. Újhelyi Sándor, edző, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „A kadétok elég jól szerepeltek az első évben, a juniorok is, felnőtteknél is volt országos bajnokunk, tehát végig minden korosztályban volt országos bajnokunk. Tavaly elég jól indultunk, aztán nem sikerült olyan jól, mint ahogy elképzeltük, végül hatodikak lettünk, de a liga az ilyen, egy birkózást nem lehet előre megjósolni, hogy ki hanyadik helyen végez, lehet, hogy az idén másképp lesz.”

A torna eddig nemzetközi jellegű volt, idén azonban a felnőtt birkózó világbajnokság miatt a külföldi klubok nem tudtak elmenni Magyarkanizsára, így 4 szerbiai csapat mérkőzött egymással.

Rekecki Rudolf, szervező, elnök, Potisje Birkózó Klub, Magyarkanizsa: „Ez az emlékversenyünk egy nagyon kiemelt helyen van az egyesületünk programjában, ugyanúgy, ahogy a többi versenyünk is, ezt minden évben próbáljuk a legszebben, legjobban megcsinálni, kiemelt helyen van a rangsorunkban.”

A csapatversenyben az első helyen a belgrádi Radnički végzett, hazai pályán második lett a Potisje csapata. A felkészülési tornán harmadik helyezést ért el az újvidéki Novi Sad, míg a negyedik hely a zombori Soko csapatának jutott.

Balassa Rudolf
emléktorna
Magyarkanizsa
Potisje
birkózás

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.