Ugrás a tartalomra

Birkózó lányok edzőtáborát tartják Magyarkanizsán

2023.01.05
20:10
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Kozma István Magyar Birkózó Akadémia növendékei edzőtáboroznak a héten a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémián. Az edzőtáborba negyven különböző korosztályú lányversenyzőjüket hozták el.

Együtt edzenek a Vajdasági Birkózóakadémián a helyi és a magyarországi birkózó lányok. Mindkét akadémián két hetes szünet volt, a hét elejétől pedig már teljes erőbedobással készülnek a lányok az elkövetkező megmérettetésekre.

Terék Gerda, birkózó, Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, Budapest: „Szerintem ez egy nagyon jó tábor. Annyira sok edzésünk nincsen, mivel jövő héten Kirgizisztánba utazunk és az lesz most a fő felkészülés.”

A Vajdasági Birkózóakadémián minden adott a színvonalas munkához, így a lányok is jól érzik magukat a tábor ideje alatt.

Nyikos Veronika, birkózó, Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, Budapest: „Nagyon tetszik itt, Szerbiában az egész légkör, nagyon kedvesek az emberek, nagyon jó szállást kaptunk, az ételek is nagyon finomak, szóval teljes mértékben meg vagyok elégedve az egésszel.”

Az edzőtáborban a lányok az előlátott edzésterv alapján dolgoznak és napi két edzésen vesznek részt, ahol az erőnléti edzés és a technikák gyakorlása is helyet kap.

Martin Gábor, női szakágvezető, Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, Budapest: „Jelen pillanatban még az alapozás harmadik harmadába fogunk majd most januárban belekezdeni. Most is azért vagyunk itt, mert két hét iskolai szünet van és nem akartuk, hogy a gyerekek két hétig birkózás nélkül maradjanak, ezért beszéltük meg a vajdasági akadémiával, hogy tudnánk-e fuzionálni, és ennek tükrében érkeztünk ide, hogy ne legyen annyi pihenő, tudjunk egy kicsit birkózni, a külhoni magyarokkal is és hogy ne maradjunk le a többiektől.”

A versenyszezon pár héten belül kezdődik a magyarországi és a szerbiai versenyzők számára is, így kemény hetek várnak a fiatalokra.

Vajdasági Birkózóakadémia
Magyarkanizsa
Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.