Ugrás a tartalomra

Birkózó versenyt tartottak Zentán

2018.09.15
17:24
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A 28-dik alkalommal megrendezett Nemzetközi Nikola Vukov Emlékversenyen 9 ország sportolói vettek részt.

270 résztvevője volt az idei Nemzetközi Nikola Vukov Emlékversenynek. A megmérettetésen minden korosztály képviseltette magát. Csáki Márton, birkózó, Zenta: „Minden edzésen nagyon komolyan edzettem, hogy sikerüljön a verseny, és most elég jó eredményekkel térek haza.”

Zörgő Iván, birkózó, Zenta: „Minden nap van edzés este fél nyolctól fél tízig. Van normális bemelegítés, jó sok birkózás és a végén egy kis erősítés.”

A teljesítmény szempontjából a sportolók pszichikai készenléte is nagyon sokat számít egy ilyen versenyen – mondta Lénárd Attila, a Zentai Birkózó Klub mentális trénere: „Ha nem vagyok koncentrált, elmegy a verseny pillanatok alatt. Ha kondícionálisan, fizikailag nem vagyok összehangolva, szintén elmegy, mert nincs kondícióm, nem tudok teljesíteni. Ha pszichikailag nem vagyok motivált, megint csak elmegy a verseny. Nagyon fontos, hogy ez a három dolog egyben legyen.”

A versenyen 29 klub sportolói mérték össze erejüket. Zörgő László, edző, Zentai Birkózó Klub: „Egy igen nagy nemzetközi mezőny jött össze. Különösen felviszi a színvonalat, hogy erős klubok jöttek el. Eljött az egyik legerősebb klub Budapestről, a Honvéd, de a Ferencváros is, az ESMTK is itt van.”

A rendezvényt a magyar kormány is támogatja. Bera László, elnök, Zentai Birkózó Klub: „Sikerült igen komoly támogatásra szert tennünk, ugyanis a tavasz folyamán a Bethlen Gábor Alapítványnál három pályázatot is beadtunk, és mindhárom nyert.”

A házigazdák mellett a versenyen többek között magyarországi, romániai, horvátországi, görögországi és szlovéniai sportolók is részt vettek.

Zenta
birkózóverseny

Most

Népszerű