Ugrás a tartalomra

Birkózópalánták nevelkednek Bácsfeketehegyen és Kishegyesen

2022.10.07
13:18
2022.10.07
17:47
Forrás
Pannon RTV
Szeptember óta gőzerővel zajlanak a birkózó edzések Kishegyes községben a Vajdasági Birkózóakadémia jóvoltából. Kishegyesen és Bácsfeketehegyen több mint ötven gyerek jár a birkózóiskolába.

A szükséges sporteszközöket az akadémia biztosítja, emellett pedig szakmai támogatást is nyújt a birkózópalánták fejlődéséhez.

A bemelegítő tornagyakorlatok után játékos edzés veszi kezdetét a bácsfeketehegyi birkózósuliban. A faluban mintegy 25 általános iskolás fiú és lány jár rendszeresen a tréningekre.

Bánszki Alex, Bácsfeketehegy: „- Edzünk meg bukfencezünk, ilyesmi.
- És hogy tetszik neked ez a birkózósuli?
- Nagyon.
- Szeretnél profi birkózó lenni?
- Igen.”

Hajvert Janka, Bácsfeketehegy: „Nagyon tetszik. Szoktunk játszani, szoktunk birkózni, meg ilyen gyakorlatokat csinálni.”

A nagyobb fiúknak komoly terveik vannak a birkózással.

Nikola Dodić, Bácsfeketehegy: „Nagyon tetszik és nagyon komolyan szeretnék foglalkozni ezzel a sporttal.”

Boros Zoltán, Bácsfeketehegy: „Hozzám eléggé közel áll, és az egyik tervem az lenne, hogy bekerüljek Kanizsára, a birkózóakadémiára.”

Bácsfeketehegyen hetente két alkalommal, hétfőn és szerdán vannak edzések. A birkózószőnyeget a Vajdasági Birkózóakadémia biztosította, hamarosan pedig újabb eszközök érkeznek a Kultúrotthonba. Folyamatban van a klubalapítás is.

Szegedinszki Igor birkózóedző: „Amint meg lesz a végzés a klub megalapításáról, onnantól leregisztráljuk a gyerekeket a birkózószövetségbe és a szabályok szerint fél évig nem versenyezhetnek, mivel egy küzdősportról van szó és fél év után, tehát ott jövő tavasszal már szeretnénk versenyeken indulni.”

A Vajdasági Birkózóakadémia szakmai támogatást is nyújt a birkózók megfelelő felkészítéséhez.

Vajdasági Birkózóakadémia
Kishegyes
Bácsfeketehegy

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.