Ugrás a tartalomra

BL: Kikapott a Real, a Salzburg nyert Moszkvában

2020.12.01
23:02
2020.12.01
23:15
Forrás
Pannon RTV
Meglepetésre kikapott a Real Madrid a Sahtar Donyecktől a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A másik kora esti mérkőzésen a Salzburg legyőzte a Lokomotiv Moszkvát.

Fotó:Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

Kedden nyolc mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. Nagy meglepetésre azonban nem kellett sokat várni. Az egyik 19 órától kezdődő mérkőzésen a Sahtar Donyeck hazai pályán 2:0-ra legyőzte a favoritnak tartott Real Madridot. Ezzel a spanyolok nehéz helyzetbe kerültek, mert az utolsó forduló előtt 7 ponttal a Mönchengladbach és a Sahtar Donyeck mögött csak a harmadik helyen állnak a csoportban.

Fotó:Tanjug/AP/Maxim Shipenko

A másik kora esti mérkőzésen a Lokomotiv Moszkva és a Salzburg csapott össze. Szoboszlai Dominik csapata már a 28. percben Berisha révén megszerezte a vezetést. A 22 éves német csatár a 41. percben megduplázta csapata előnyét. A második félidőben a Lokomotiv Moszkva Miranchuk büntetőből szerzett góljával szépített. Azonban már 2 perccel később visszaállt a két gólos különbség. Adeyemi egy kontratámadás után állította be a 3:1-es végeredményt.

 

Fotó:Tanjug/AP/Jon Super

Az esti mérkőzések papírforma eredményeket hoztak. A Liverpool 1:0-ra legyőzte az Ajaxot. A D csoport másik mérkőzésén az Atalanta és a Midtjyland 1:1-es döntetlen játszott. Ugyanezzel az eredménnyel zárult az Atletico Madrid és a Bayern München összecsapása is.  A B csoportban a Mönchengladbach hazai pályán 2:3-ra kikapott az Intertől. Így ebben a csoportban a továbbjutás sorsa a csoportkör utolsó fordulójában dől majd el. A C csoportban a Porto gólnélküli döntetlent játszott a Manchester Cityvel, a  Marseille pedig 2:1-re legyőzte az Olympiakoszt.

A Ferencváros szerdán a Barcelona együttesét fogadja. A budapesti mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Eredmények:
Lokomotiv Moszkva – Salzburg 1:3
Sahtar Donyeck – Real Madrid 2:0
Atalanta – Midtjyland 1:1
Atletico Madrid – Bayern München 1:1
FC Porto – Manchester City 0:0
Liverpool – Ajax 1:0
Borussia Mönchengladbach – Internazionale 2:3
Olympique de Marseille – Olympiakosz Pireusz 2:1

Szerdai mérkőzések:

Ferencváros – FC Barcelona
FK Krasznodar –Rennes
Sevilla – Chelsea
Zenit – Borussia Dortmund
Lazio – FC Bruges
Juventus –Dinamo Kijev
PSG – Istanbul Basaksehir
RB Leipzig – Manchester United

Bajnokok Ligája
Real Madrid
Salzburg

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.