Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Boldog újévet a Dakarról!

2020.12.31
18:15
2020.12.31
19:53
Forrás
Pannon RTV
A negatív PCR-teszt eredményeket követően a versenyzők felvehették a járműveket a kikötőből és elhajtották a gépparkba. Ott lesz majd a műszaki átvétel, ami után már csak a versenyre kell koncentrálniuk.
Pannon RTV

Érkeznek a járművek a King Abdullah Sportközpontba. Ez egyben a nulladik tábor a 43-dik Dakar Ralin. A szabadkai Saghmeister Gábor is itt haladt át a 450-es köbcentiméteres KTM motorjával, amelyet már majdnem teljes egészében elkészített a holnapi műszaki átvételre.

„Itt az összes elektronikus dolgokat, amelyek a navigációval kapcsolatosak rendbe hoztuk. Ilyen a GPS, a Sentinel, a telekommunikációs eszközök, a biztonsági rendszerek a motoron. Különböző rakétáink, iránytűink vannak, amelyek a navigációt segítik elő. Ha probléma kerülünk, akkor tudjuk jelezni, hogy hol tartózkodunk a sivatagban, hogy észre vegyenek a helikopterek, a szervezők, hogy merre tartózkodunk.

Gyenes Emánuelnek unalmas volt az első 3 nap, már alig várta, hogy végre a motor közelébe kerüljön.

„Ma még felszereltem az Iritrack-et, a GPS-t a motoromra, ezeket át kellett, hogy vizsgálják. Persze, holnap a gépátvételnél még egyszer átnézik, de azt mondom, hogy a 70-80 százalékát a gépátvételnek megcsináltuk ma.”

Pannon RTV

A motorosok szerény körülmények közepette ünneplik az új év érkezését, amelynek alkalmából üzentek is a Pannon Televízió nézőinek.

Saghmeister Gábor, motorversenyző: „Boldog új évet kívánok a Pannon TV nézőinek, és kívánom, hogy múljon el ez a korona, hogy minél hamarabb egészségesek legyünk és biztonságban tudjunk élni.”

Gyenes Emánuel, motorversenyző: „Boldog új évet kívánok minden kedves nézőnek. Kövessék a 2021-es Dakart, amely itt Szaúd-Arábiában van. Kövessék a 29-es és 89-es rajtszámokat, Gyenes Emánuelt és Saghmeister Gábort.”

Saghmeister és Gyenes mellett a 2021-es Dakar Ralin indul a Szalay-Bunkoczi magyar autós csapat és a Fazekas Károly vezette magyar kamionos csapat is.

Dakar
rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emanuel

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.