Ugrás a tartalomra

Bronzérmes Kovács Sarolta és Hárspataki Gábor, a kajak-kenusok jól szerepeltek

2021.08.06
16:42
2021.08.07
08:02
Forrás
Pannon RTV
Két bronzot nyertek ma a magyarok az olimpián. Öttusában Kovács Sarolta, karatéban Hárspataki Gábor állhatott a dobogó harmadik fokára. Nem jutott viszont döntőbe a férfi pólóválogatott, a görögök verték meg őket, így csak a bronzra lesz esélyük.

Bronzérmet nyert Kovács Sarolta a tokiói olimpián. A magyar öttusázó az utolsó futó-lövő számot a harmadik helyről kezdte. Az aranyra nem nagy esélye volt, mert a brit Kate French jócskán lehagyta a mezőnyt. A 2. és a 4. hely közötti különbség csak kicsi volt, Kovács Sarolta azonban jól futott, és biztos kézzel lőtt, így behúzta a harmadik helyet. A székesfehérvári öttusázó, aki tavasszal térdműtéten esett át, harmadik olimpiáján szerepelt: Londonban 33., Rio de Janeiróban 16. volt. A másik magyar, Gulyás Michelle a 12. lett.

A karatézó Hárspataki Gábor bronzérmet nyert az olimpián. Az elődöntőben nem bírt azeri ellenfelével. 7:0 lett az eredmény.

A görögök jobban játszottak, szinte végig vezettek, a magyarok pedig bár jól védekeztek, támadásban gyengék voltak. Märcz Tamás együttese vasárnap 6:40-kor a bronzért játszhat majd a szerb-spanyol meccs vesztesével.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a mérkőzést követően azt mondta, a görög védelem ellen nagyon nehéz dolguk volt, a lövések a kapuig sem jutottak. Nagy bennem a csalódottság, tudunk ennél jobban játszani - fogalmazott. Hozzátette: egy nagyon jó csapat vert meg minket, megérdemlik a döntőt.

Egyetlen kivétellel minden magyar versenyző elődöntőbe jutott kajak-kenuban a tokiói olimpián. Futamában a második helyen végezve megy tovább a Balla Virág, Takács Kincső kenu kettes 500 méteren, Adolf Balázs pedig kenu egyes 1000 méteren. Egyből az elődöntőbe jutott a női kajak négyes is. A férfi kajak négyesek 500 méteres reményfutamát a magyar egység nagy küzdelemben megnyerte, így ők is elődöntősök.

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában szereplő magyar Muszukajev Iszmail a vigaszágra került az olimpián, így megmarad számára az éremesély. Első meccsén 9-6-ra verte argentin ellenfelét, de a nyolc között kikapott a 2018-as világbajnok japántól. Muszukajev szombaton előbb egy mongollal csap majd össze, és ha nyer, a bronzért küzdhet.

Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. helyen végzett 50 kilométeres gyaloglásban. Kovács Barbara 20 kilométeren 46. lett.

A ritmikus gimnasztikában induló Pigniczki Fanni nem jutott a legjobb tíz közé, így nem döntős.

Ma egyébként azt is közzé tették, hogy a kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint viszi a magyar zászlót a tokiói olimpia vasárnapi záróünnepségén.

olimpia
vízilabda
Tokió
férfi
magyar
görög
bronz

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.