Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Bronzérmesek a 3x3-as kosarasok, döntős a Mačković-Vasić páros, Đoković negyeddöntős

2021.07.28
14:01
2021.07.29
07:34
Forrás
Pannon RTV
Bronzérmet nyert Szerbia 3x3-as férfi kosárcsapata, Mačkovićék a fináléban, Barna Andrej országos csúccsal 9., a bronzért küzdhetnek a basketosok, Đoković tovább menetel. Részletek a szerbiai csapat szerdai olimpiai versenynapjáról.

A szabadkai Mačković Martin és társa, Miloš Vasić elődöntőjében a 2. legjobb idővel végzett, így ott lesznek a szám A döntőjében. A finálé holnap lesz.

A szabadkai Barna Andrej országos csúcsot úszott 100 méter gyorson a szám elődöntős futamában. 47,94-es ideje azonban nem volt elég a fináléhoz, a 9. helyen végzett.

A cselgáncsozó Nemanja Majdov az első körben búcsúzott.

Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel/Illusztráció

Bronzérmet nyert Szerbia 3x3-as férfi kosárcsapata a tokiói olimpián. A belgákat verték 21:10-re. A szerbek korábban megállíthatatlanul meneteltek, 7-ből 7 győzelmet hoztak, az aranyra is esélyesnek tartották őket. Ma az elődöntőben azonban már csak nehezen jöttek a pontok, hiányzott a precíz játék, sokszor megcsúsztak, elestek, így kikaptak az oroszoktól. Szépíteni a bronzmeccsen sikerült nekik, a belgákat már magabiztos játékkal múlták felül. .

Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Negyeddöntőbe jutott a tokiói olimpia férfi egyes tenisztornájában a szerb világelső, Novak Đoković. A spanyol Alejandro Davidovich Fokinát múlta felül sima, 6:3, 6:1-es eredménnyel.

Vegyespárosban is nyert Đoković a tokiói olimpia mai meccsnapján. Nina Stojanović-tyal alkotott párosa egy brazil duót múlt felül 6:3, 6:4 arányban. Ez volt az első mérkőzése a szerb párosnak Tokióban.

Mačković Martin
Miloš Vasić
Tokió 2020
olimpia
Szerbia
úszás

Most

10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.
08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.