Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Búcsúzott a profi tenisztől Federer - képeken a legmeghatóbb pillanatok

2022.09.24
07:33
2022.09.24
07:42
Forrás
Pannon RTV
Könnyek között búcsúzott a profi tenisztől Roger Federer. A svájci legenda péntek este játszotta búcsúmeccsét, azt követően, hogy néhány nappal ezelőtt hivatalosan is bejelentette visszavonulását.
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Federer Rafael Nadal oldalán lépett pályára a Laver Cup-on az amerikai Jack Sock és Francis Tiafoe páros ellen, és veszített 4-6, 7-6 (11-9) arányban. A mérkőzésnek azonban a végeredmény volt a legkevésbé fontos momentuma.

Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

A búcsúmeccsel teljesült Roger Federer vágya, hogy legnagyobb riválisa és barátja oldalán vonuljon vissza, és a teniszrajongók sem kívánhattak volna romantikusabb búcsút a sport nagykövetének.

A mérkőzés utáni búcsúzkodás során már könnycseppek is kicsordultak, majd Federer elköszönt a közönségtől. Megköszönte csapattársainak és családjának a pillanatot, valamint kiemelte, hogy egy igazi legendával, Rafael Nadallal együtt játszhatott. Beszéde végére zokogva azt mondta, az egész utazást a karrierje elejétől a végéig, bármikor újracsinálná. Külön megköszönte a rajongók támogatását, felesége kitartását, illetve szüleinek a lehetőséget, hogy itt lehet.

Roger Federer
Rafael Nadal
tenisz

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű