Ugrás a tartalomra

Ceferin: Szankciók várnak a Szuperligában játszókra

2021.04.19
17:07
Forrás
nemzetisport.hu
Szankciók várnak azokra a játékosokra, akik szerepelni fognak a Szuperligában - ismételte meg tegnapi kijelentését Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke.

Tizenkét európai klub tegnap éjjel bejelentette, hogy megalapította a rég tervezett európai elitbajnokságot. Ceferin szerint a klubvezetők hazudtak neki és elárulták az UEFA-t. A legnagyobb csalódásként Ed Woodwardot, a Manchester United ügyvezető-elnökhelyettesét és Andrea Agnellit, a Juventus elnökét említette.

Ceferin megismételte az UEFA vasárnapi közleményében leírtakat, mely szerint a szövetség minden sportszakmai és jogi eszközzel fel fog lépni a Szuperliga résztvevőivel szemben. A BBC riportja szerint Ceferin nem fukarkodott a jelzőkkel, mikor a Szuperliga tervéről beszélt: gyalázatosnak és öncélúnak minősítette, ami "szemen köpi a futball szerelmeseit". Hozzátette, bízik abban, hogy a Szuperligára egyelőre nemet mondó francia és német klubok kitartanak a jelenlegi álláspontjuk mellett.

Szuperliga
Aleksander Ceferin
futball
labdarúgás

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű