Ugrás a tartalomra
Walkner
Tanjug via AP/Ricardo Mazalan

Célba ért a 40. Dakar-rali

2018-01-20
19:42
2018-01-21
01:14
Forrás
Pannon RTV
Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz nyerte meg a Dél-Amerikában rendezett 40. Dakar-ralit.

Sainz

A motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak, aki tavaly lecsúszott a dobogó legfelső fokáról.

A kétkerekűek mezőnyében Gyenes Emánuel a 23. lett. Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát. A szabadkai versenyző a véghajrában még azt hitte, hogy nem ér a célba. Egy ütközés miatt egy ideig úgy tűnt, hogy véget ér számára a futam.

Saghmeister Gábor az utolsó szakasz megkezdése előtti éjszakán, a célba érést követően nyilatkozott: „A 77-es kilométernél elütött az autó. Nem szándékosan. Nagyon szűk dülőúton haladtunk. Szűk homokban. Nem tudtam sehová lehúzódni. Ő megpróbált balra lehúzódni, de a hátulját az autónak megdobta. Ahogy megdobta, a hátsó kerékkel kiszakította a kipufogómat. Keresztülestem a motoron. Nem volt itt nagy sebesség, de meglehet, a bordám is megrepedt. Aztán valahogy összeszedtem magam. Ők megálltak, persze. Megkérdezték, hogy miben segíthetne. Nézd, összetörtétek a motoromat, utolsó előtti nap. Nem tudom, hogy mit csináljunk, mondta. Valahogy visszaállítottuk.”

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emanuel

Most

Népszerű

Xherdan Shaqiri

A FIFA eljárást indított Shaqiri és Xhaka ellen

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség eljárást indított a két albán származású svájci játékos ellen, mert kezükkel kétfejű sast formázva ünnepelték a gólokat a Szerbia ellen játszott meccsen.
Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.