Ugrás a tartalomra
Walkner
Tanjug via AP/Ricardo Mazalan

Célba ért a 40. Dakar-rali

2018-01-20
19:42
2018-01-21
01:14
Forrás
Pannon RTV
Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz nyerte meg a Dél-Amerikában rendezett 40. Dakar-ralit.

Sainz

A motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak, aki tavaly lecsúszott a dobogó legfelső fokáról.

A kétkerekűek mezőnyében Gyenes Emánuel a 23. lett. Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát. A szabadkai versenyző a véghajrában még azt hitte, hogy nem ér a célba. Egy ütközés miatt egy ideig úgy tűnt, hogy véget ér számára a futam.

Saghmeister Gábor az utolsó szakasz megkezdése előtti éjszakán, a célba érést követően nyilatkozott: „A 77-es kilométernél elütött az autó. Nem szándékosan. Nagyon szűk dülőúton haladtunk. Szűk homokban. Nem tudtam sehová lehúzódni. Ő megpróbált balra lehúzódni, de a hátulját az autónak megdobta. Ahogy megdobta, a hátsó kerékkel kiszakította a kipufogómat. Keresztülestem a motoron. Nem volt itt nagy sebesség, de meglehet, a bordám is megrepedt. Aztán valahogy összeszedtem magam. Ők megálltak, persze. Megkérdezték, hogy miben segíthetne. Nézd, összetörtétek a motoromat, utolsó előtti nap. Nem tudom, hogy mit csináljunk, mondta. Valahogy visszaállítottuk.”

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emanuel

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

Miklós Edit elájult a célban

Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában az ausztriai Bad Kleinkirchheimben.