Ugrás a tartalomra

A Chelsea kiütötte az Arsenalt

2019.05.29
23:20
Forrás
nemzetisport.hu
A tizedik Európa-Liga-döntőt Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezték, ahol a gól nélkül lejátszott első félidő után a másodikban a Chelsea négy gólt lőtt az Arsenalnak (4–1) és megnyerte a trófeát

Noha a kapusok közül először az Arsenal kapuját őrző s a pályafutása utolsó tétmeccsén szereplő 37 éves Petr Cechnek kellett játékba avatkozni – az első perc végén végzett el egy kirúgást –, az első félórában mégis inkább kollégájának a Chelsea hálóját óvó Kepa kapuja előtt zajlott a játék.

Az első negyedóra végén éppen a fiatal spanyol kapus volt az, aki az első félidő legvitatottabb jelenetét összehozta: Alexandre Lacazette lépett ki egy indítással, amikor a vetődve menteni igyekvő kapus mintha hozzáért volna a támadó bokájához, aki erre azonnal hasra vágódott, az olasz Gianluca Rocchi játékvezető azonban nagyvonalúan kirúgást mutatott.

Nagyjából a harmincadik percig kétségtelenül az ágyúsok akarata érvényesült, az utolsó negyedórában viszont Cech védései kellettek az Arsenalnak, hogy gól nélkül mehessen szünetre: előbb Emerson, majd Olivier Giroud lövését hárította – főleg utóbbi volt bravúros mozdulat.
Gól tehát főleg Cechnek köszönhetően nem esett az első félidőben, a másodikban viszont már annál inkább: mindössze 5 perccel a pihenő után Emerson beadását Giroud nagyszerű mozdulattal fejelte a jobb alsó sarokba, a vetődő Cech nem érhetett oda.

S ez csak a kezdet volt: tíz perc múlva egy szép akció végén Pedro növelte tovább a Chelsea előnyét, újabb öt perc elteltével pedig már úgy tűnt, el is dől a küzdelem. Ainsley Maitland-Niles lökte föl Giroud-t teljesen fölöslegesen a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Eden Hazard higgadtan váltotta gólra, 3–0.

Noha, újabb négy perc múlva a tizenegyes után csereként pályára lépő Alex Iwobi meglőtte a finálé talán legszebb gólját, ám az Arsenal drukkereinek ennél több vigaszuk nem lehetett ezen az estén – főleg, miután Hazard második góljával beállította a 4–1-es végeredményt.

Ezzel a Chelsea nyerte az Európa Liga idei kiírását, első nem spanyol duplázó lett a El tízéves története során, míg az Arsenal az 1994-ben megnyert KEK-győzelme óta negyedik nemzetközi kupadöntőjét veszítette el.

Chelsea
Arsenal
Európa-Liga-döntő

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.