Ugrás a tartalomra

Cristiano Ronaldo már második a góllövők örökranglistáján

2021.01.04
14:58
Forrás
Pannon RTV
Az aranylabdás focista a hétvégi Udinese elleni mérkőzésen megszerezte a 757-ik és a 758-ik gólját, ezzel megelőzte a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokát, Pelét, aki pályafutása során 757 találatot szerzett.

A rangsort 759 góllal a cseh Josef Bican vezeti. A mostani formájában Ronaldo már a következő mérkőzésen utolérheti az egykori cseh csatárt. 2020-ban a Juventus színeiben 31 mérkőzésen 35 gólt rúgott. Még úgyis a világ legtöbb gólszerzője lett tavaly, hogy októberben a pozitív tesztje miatt karanténba került. A Covid-19 betegség miatt ki kellett hagynia a svédek elleni mérkőzést a Nemzetek Ligájában. Ronaldo a portugál válogatott mezében már több mint 100 találatot szerzett, így ő lett a második olyan játékos a labdarúgás történelmében, akinek sikerült átlépni a 100-as küszöböt. Egyébként az Olaszországban legjobban fizetett labdarúgó, a Juventusnál az éves fizetése 31 millió euró.

Cristiano Ronaldo

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű