Ugrás a tartalomra
úszók

Csaknem kétszázan úsztak a magyarkanizsai maratonon

2017-08-12
21:11
2017-10-04
12:20
Az óbecsei Balzam Bence győzelmével ért véget a 36. Magyarkanizsai nemzetközi futó- és úszómaraton délelőtti úszóversenye. A nők abszolút versenyét a szabadkai Csajkás Petra nyerte.

A sportesemény a legkisebbek versenyével kezdődött, akik a strandmedencében tették meg a maguk rövidke távját.

A nagyobb gyerekek 570 méteres tiszai távjára 18-an, a 900 méteresre pedig négyen neveztek be. A 3 kilométeres táv korosztályos versenyeiben mintegy 190-en szálltak vízbe.

A korábban vízilabdázó zentai Rudics Boglárka édesanyja révén szerette meg a magyarkanizsai úszómaratont: „Rajta keresztül mi is, ahogy tudtunk úszni, egészen katicabogár korunk óta ide járunk és amikor tudunk, itt vagyunk.”

Az óbecsei Balzam Bence a topolyai hosszútávúszó klub tagja. Tavaly is ő nyert a magyarkanizsai maratonon, most azonban utcahosszal vert rá a mezőnyre: „Ezt nem mondhatnám valami nehéz versenynek, ami engem illet, a víz inkább meleg volt, az volt a legnagyobb probléma, de amúgy minden megfelelt, sikerült nyernem.”

A legjobb magyarkanizsai úszónak Fábián Tamás bizonyult, aki korosztályában a második helyet szerezte meg: „Reménykedtem benne, hogy első leszek a kanizsaiak közül. Nagyon sokat tréningeztünk, edzésen nagyon sokat úsztunk, reméltem.”

A maratont szervező községi önkormányzat nevében a díjkiosztás előtt Fejsztámer Róbert polgármester is köszöntötte a résztvevőket. A maraton délután fél 6-tól a futóversenyekkel folytatódott.

magyarkanizsa
úszás
nemzetközi
maraton

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű