Ugrás a tartalomra

Csaknem kétszázan úsztak a magyarkanizsai maratonon

2017.08.12
21:11
2024.03.19
08:36
Az óbecsei Balzam Bence győzelmével ért véget a 36. Magyarkanizsai nemzetközi futó- és úszómaraton délelőtti úszóversenye. A nők abszolút versenyét a szabadkai Csajkás Petra nyerte.

A sportesemény a legkisebbek versenyével kezdődött, akik a strandmedencében tették meg a maguk rövidke távját.

A nagyobb gyerekek 570 méteres tiszai távjára 18-an, a 900 méteresre pedig négyen neveztek be. A 3 kilométeres táv korosztályos versenyeiben mintegy 190-en szálltak vízbe.

A korábban vízilabdázó zentai Rudics Boglárka édesanyja révén szerette meg a magyarkanizsai úszómaratont: „Rajta keresztül mi is, ahogy tudtunk úszni, egészen katicabogár korunk óta ide járunk és amikor tudunk, itt vagyunk.”

Az óbecsei Balzam Bence a topolyai hosszútávúszó klub tagja. Tavaly is ő nyert a magyarkanizsai maratonon, most azonban utcahosszal vert rá a mezőnyre: „Ezt nem mondhatnám valami nehéz versenynek, ami engem illet, a víz inkább meleg volt, az volt a legnagyobb probléma, de amúgy minden megfelelt, sikerült nyernem.”

A legjobb magyarkanizsai úszónak Fábián Tamás bizonyult, aki korosztályában a második helyet szerezte meg: „Reménykedtem benne, hogy első leszek a kanizsaiak közül. Nagyon sokat tréningeztünk, edzésen nagyon sokat úsztunk, reméltem.”

A maratont szervező községi önkormányzat nevében a díjkiosztás előtt Fejsztámer Róbert polgármester is köszöntötte a résztvevőket. A maraton délután fél 6-tól a futóversenyekkel folytatódott.

Magyarkanizsa
úszás
nemzetközi
maraton

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.