Ugrás a tartalomra

Csalódásokkal teli vasárnapi versenynap - a magyar és a szerb sportolók sem szereztek érmet

2016.08.08
12:06
A szombati sikerek után a riói olimpia vasárnapi versenynapja magyar és szerb tekintetben is sikertelenül zárult
A szombati sikerek után a riói olimpia vasárnapi versenynapja magyar és szerb tekintetben is sikertelenül zárult. Érmet egyik ország sportolóinak sem sikerült szereznie, de hatalmas csalódásokat annál inkább. A könnyeivel küszködve hagyta el a teniszpályát Novak Đoković, miután a londoni ötkarikás játékok után ismét kikapott az argentin Juan Martin del Potrotól. A szerb világelső hatalmas küzdelemben 7:6, 7:6 arányban maradt alul a hosszú sérülésből nemrég felépült del Potróval szemben. Đokovićnak így Peking és London után Rióban sem sikerült egyéniben olimpiai aranyat nyerni. A világelső azonban még párosban reménykedhet, de Nenad Zimonićtyal az oldalán nem tartoznak a végső győzelemre is esélyes versenyzők közé. Viktor Troicki csomagolhat, hiszen két sima szettben 6:3, 6:2 arányban kikapott a címvédő brit Andy Murraytől. Jelena Janković sem okozott sok örömet szurkolóinak, mivel sérülésre hivatkozva visszalépett a küzdelmektől. A szerb céllövők közül Bobana Veličković és Zorana Arunović sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. A szerb női kosárlabda-csapat sem tudott pozitív eredményt felmutatni, miután a jó rajtot követően végül 65:59-re kikaptak spanyol ellenfelüktől. Velimir Stjepanović a férfi 200 méteres gyorsúszás elődöntőjében az első 150 méterig vezetett, de ezt követően szinte mindenki megelőzte, így nem jutott be a fináléba. Stjepanović 100 méter gyorson azonban még bizonyíthat. A magyar úszóknál sem termett sok babér, miután férfi 200 méter gyorson Kozma Dominik és Bernek Péter, férfi 100 méteres háton Balog Gábor, női 100 méter mellen Sztankovics Anna és női 400 méter gyorson Késely Ajna sem tudott döntőbe jutni. Emellett a magyar férfi 4x100 méteres gyorsváltó sem jutott a fináléba. Ez az eredmény mindössze Kapás Boglárkának sikerült, aki 400 méter női gyorson végül negyedikként csapott célba. A döntőbe jutás Hosszú Katinkának is sikerült, a 100 méter háton a második legjobb idővel készülhet az esetleges újabb aranyra. Szerb kollégáihoz hasonlóan Babos Tímea teniszezőnő egyéniben és párosban is kikapott. A magyar asztaliteniszezők sem alkottak maradandót Rióban. Pattantyús Ádám, Lovas Petra és Póta Georgina is vereséget könyvelhettek el ázsiai ellenfeleikkel szemben.
magyar
olimpia
szerb
vereség
Rio
sportolók

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.