Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csókáról Dettára két keréken

2019-08-23
13:11
2019-08-23
17:33
Forrás
Pannon RTV
A testvértelepülési kapcsolatok ápolása és erősítése, valamint a kerékpározás népszerűsítése a célja annak a biciklitúrának, amely ma reggel hét órakor indult Csókáról a romániai Dettára.

Az együttműködés a kétezres évek óta létezik a két település között. A vajdasági település alpolgármestere, Zombori Csaba által vezetett helyiekből álló csoport mintegy 150 kilométert teker. Az út érinti Temesvárt és Zsombolyát is.

A veterán kerékpárosokból álló csoport másodszor teszi meg a távot. A két település között megvalósuló IPA projektek keretein belül nemrég több fejlesztés is megkezdődött a községben. Internethálózatot fejlesztettek, valamint művelődési otthonokat is felújítottak.

Zombori Csaba, alpolgármester, Csóka: „Átmegyünk a nakovói határátkelőn, Temesváron fogunk megpihenni, a Temesben megfürdünk, és Dettán fog véget érni az utunk. Visszafelé pedig Zsombolyán keresztül meg akarjuk nézni a Tour de Bánát egyik kerékpár stopját. Ez most egy új létesítmény, egy új IPA projekt keretén belül, meg akarjuk nézni azt a megállóhelyet, ezáltal is propagálva ezt a bánáti régiót, illetve a kerékpár sportot Bánátban.”

Csóka
Detta
kerékpár
Zombori Csaba
testvértelepülések

Most

11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.
08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.