Ugrás a tartalomra

Csókáról Dettára két keréken

2019.08.23
13:11
2019.08.23
17:33
Forrás
Pannon RTV
A testvértelepülési kapcsolatok ápolása és erősítése, valamint a kerékpározás népszerűsítése a célja annak a biciklitúrának, amely ma reggel hét órakor indult Csókáról a romániai Dettára.

Az együttműködés a kétezres évek óta létezik a két település között. A vajdasági település alpolgármestere, Zombori Csaba által vezetett helyiekből álló csoport mintegy 150 kilométert teker. Az út érinti Temesvárt és Zsombolyát is.

A veterán kerékpárosokból álló csoport másodszor teszi meg a távot. A két település között megvalósuló IPA projektek keretein belül nemrég több fejlesztés is megkezdődött a községben. Internethálózatot fejlesztettek, valamint művelődési otthonokat is felújítottak.

Zombori Csaba, alpolgármester, Csóka: „Átmegyünk a nakovói határátkelőn, Temesváron fogunk megpihenni, a Temesben megfürdünk, és Dettán fog véget érni az utunk. Visszafelé pedig Zsombolyán keresztül meg akarjuk nézni a Tour de Bánát egyik kerékpár stopját. Ez most egy új létesítmény, egy új IPA projekt keretén belül, meg akarjuk nézni azt a megállóhelyet, ezáltal is propagálva ezt a bánáti régiót, illetve a kerékpár sportot Bánátban.”

Csóka
Detta
kerékpár
Zombori Csaba
testvértelepülések

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.