Ugrás a tartalomra

Dakar-rali: járhatatlan pályaszakasz - megszakították a versenyt

2022.01.07
19:11
2022.01.07
19:20
Forrás
Pannon RTV
Egymást követően már a második mért szakaszt szakították félbe a motorosoknak és a kvadosoknak a 2022-es Dakar-ralin. A rossz terepviszonyok miatt a hatodik etapon csak a táv negyedét teljesítették a versenyzők.

A Rijad körüli pályák nem a terv szerint alakultak a Dakaron. Pénteken a sok baleset miatt kellett megszakítani a versenyt, szombaton pedig a pálya járhatatlansága miatt csak a táv negyedét teljesítették a versenyzők. A 101. kilométer után a szervezők nem engedték tovább a mezőnyt.

Saghmeister Gábor, szabadkai motorversenyző: „Jobb, hogy lerövidítették a szakaszt, mert nagyon veszélyes volt. Ugyanezen a gyorsasági szakaszon mentek tegnap az autók és a teherautók is és nagyon mély nyomot hagytak maguk után, és ezért nagyon veszélyes volt a pálya. A motor többször kidobott a nyeregből, úgyhogy elhiszem azt, hogy az élversenyzők az első tankolózónában mindjárt panaszt tettek, hogy ezen a pályán életveszélyes motorozni. Volt több baleset is, szemtanúja is voltam az egyiknek. A motor ripityára tört, helikopterrel vitték el a versenyzőt.”

A pályabírák úgy döntöttek, hogy mindenkinek a 101. kilométerig elért idejét veszik alapul. A szabadkai Saghmeister Gábor így a 114. időt motorozta, a romániai Gyenes Emánuel pedig a 41. lett. A szakaszt az ausztrál Daniel Sanders nyerte.

Szombaton pihenőnap van a Dakaron, a futam vasárnap a hetedik szakasszal folytatódik, amikor a mezőny Al Dawadimibe érkezik.

Dakar-rali
verseny
Saghmeister Gábor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.