Ugrás a tartalomra

Dakar-rali: A magyarok közül már csak Saghmeister és Gyenes vannak versenyben

2021.01.13
19:16
2021.01.13
20:18
Forrás
Pannon RTV
Gyors mért szakaszt készítettek elő a szervezők a versenyzők számára a Dakar-rali 10. napján. Ennek ellenére ma is voltak kényszerkiállások. A magyar versenyzők közül már csak Saghmeister Gábor és Gyenes Emánuel vannak versenyben.

A versenyzők véleménye szerint a szerdai szakasz nem volt olyan nehéz, mint a keddi, ennek ellenére mégis voltak kényszerkiállások. A chilei Jose Ignacio Cornejo elesett, a keletkezett sérülések miatt pedig az orvosi csapat nem engedte, hogy folytassa a versenyt, így a végső győztes minden bizonnyal a Honda két versenyzője – a címvédő Ricky Brabec és az élen álló Kevin Benavides közül kerül majd ki.

Gyenes inkább taktikusan vezetett, ügyelt arra, hogy megtartsa második helyét a Malle Moto géposztályban.

„Ma is nagyon vigyáznunk kellett a kerekekre és az egész motorra, hogy ne sérüljön. Próbáltam egy jó tempót menni. Sajnos a 70-es kilométernél volt 7-8 motoros, akikkel közösen egy végpontot kerestünk. Ott volt a harmadik helyen Benjamin Melot, akit nem akartam szem elől veszteni. Azonban, ha magam mentem volna, hamarabb megtaláltam volna az utat. Itt körülbelül 20 percet vesztettem. Mert nem volt önbizalmam, úgy döntöttem, hogy a bollyal maradok, hogy nehogy több időt veszítsek.”

 Saghmeister Gábor 30 kilométerrel a cél előtt bukott egyet, de szerencsére nem sérült meg. „Nem az én pályám volt, nagyon sok kő volt. Az utolsó három nap csak ilyen köves utak lesznek. Én itt visszaveszem a tempót, mert én nem vagyok járatos ebben. Úgy képzeljétek el, hogy görögdinnye nagyságú köveken pattogva kell megtenni 20, 30 kilométereket. Ez nem az én stílusom, de nem tudok mit csinálni, ez a Dakar.”

A két motoroson kívül nem maradt több magyar pilóta versenyben, hiszen műszaki okok miatt a Fazekas Motorsport versenyzői kénytelenek voltak feladni a versenyt.

A 11. etapot 50 kilométerrel lerövidítették, így az Al Ula-Yanbu közötti mért szakasz 464 kilométer lesz.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.