Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Davis Kupa: Döntetlen állásnál folytatódik a magyar-francia összecsapás

2023.02.04
08:28
Forrás
Pannon RTV
Piros nyert, Fucsovics vesztett. Szombaton 12 órától a páros mérkőzésen Marozsán Fábián és Valkusz Máté az Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut duó ellen lép pályára

Döntetlen állásnál folytatódik a magyar és a francia tenisz válogatott összecsapása a Davis Kupa-selejtezőjében. Az összecsapás első mérkőzésén pénteken a tatabányai Multifunkciós Sportcsarnokban Piros Zsombor két szettben múlta felül Benjamin Bonzit (7:6, 6:3).

Ezt követően a magyar csapat legjobb játékosa Fucsovics Márton lépett pályára. Nem ment neki a játék, a világranglista 71. helyén álló magyar két szettben vereséget szenvedett az első DK-meccsét játszó Ugo Humbert-től, így szombaton 1:1-ről folytatódik a párharc. 12 órától a páros mérkőzésen Marozsán Fábián és Valkusz Máté az Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut duó ellen lép pályára. Utána rendezik egyesben a Fucsovics-Bonzi és a Piros-Humbert összecsapásokat. A párharc győztese a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

Eredmények:
Magyarország-Franciaország 1-1 – állás az első nap után
Fucsovics Márton-Ugo Humbert 3:6, 2:6
Piros Zsombor-Benjamin Bonzi 7:6 (7-4), 6:3

szombaton játsszák:
Marozsán Fábián, Valkusz Máté-Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut
Fucsovics Márton-Benjamin Bonzi
Piros Zsombor-Ugo Humbert

 

Davis Kupa
Fucsovics Márton
Piros Zsombor

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.