Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Davis-kupa: Elődöntős Szerbia, következhetnek a horvátok

2021.12.02
09:54
2021.12.02
14:02
Forrás
Nemzeti Sport
A szerbek bejutottak az elődöntőbe a tenisz Davis Kupában, mivel a szerdai negyeddöntőben 2:1-re legyőzték a kazah csapatot Madridban. Ezzel eldőlt, szerb–horvát csata lesz a döntőért pénteken.

Az első mérkőzés Miomir Kecmanović és Mihail Kukuskin között 3 óra 18 percig tartott. A kazah játékos úgy nyert, hogy előtte négy mérkőzéslabdát hárított, és végül a saját meccslabdáiból az ötödiket értékesítette.

Következett a világelső Novak Đoković, aki Alekszandr Bublikot verte viszonylag könnyedén két szettben. A párosok továbbjutást eldöntő mérkőzése fordulatos csatát hozott, az első szettet a szerbek, a másodikat a kazahok nyerték simán, a harmadikban ismét a szerbek voltak jobbak.

Szerbia pénteken – ugyancsak a spanyol fővárosban – a magyarok elleni csoportmeccsen 2:1-re nyertes horvátokkal találkozik. A másik ágon a németek – akik 2007 óta első elődöntőjükre készülnek – a svéd–orosz párharc továbbjutójával csapnak össze.

A negyeddöntőbe a hat csoportgyőztes és a két legjobb második került, a magyarok két vereséggel a D-csoport harmadik helyén végeztek Torinóban.

Davis-kupa
Szerbia
tenisz
elődöntő

Most

Népszerű