Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Davis-kupa: Elődöntős Szerbia, következhetnek a horvátok

2021.12.02
09:54
2021.12.02
14:02
Forrás
Nemzeti Sport
A szerbek bejutottak az elődöntőbe a tenisz Davis Kupában, mivel a szerdai negyeddöntőben 2:1-re legyőzték a kazah csapatot Madridban. Ezzel eldőlt, szerb–horvát csata lesz a döntőért pénteken.
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Az első mérkőzés Miomir Kecmanović és Mihail Kukuskin között 3 óra 18 percig tartott. A kazah játékos úgy nyert, hogy előtte négy mérkőzéslabdát hárított, és végül a saját meccslabdáiból az ötödiket értékesítette.

Következett a világelső Novak Đoković, aki Alekszandr Bublikot verte viszonylag könnyedén két szettben. A párosok továbbjutást eldöntő mérkőzése fordulatos csatát hozott, az első szettet a szerbek, a másodikat a kazahok nyerték simán, a harmadikban ismét a szerbek voltak jobbak.

Szerbia pénteken – ugyancsak a spanyol fővárosban – a magyarok elleni csoportmeccsen 2:1-re nyertes horvátokkal találkozik. A másik ágon a németek – akik 2007 óta első elődöntőjükre készülnek – a svéd–orosz párharc továbbjutójával csapnak össze.

A negyeddöntőbe a hat csoportgyőztes és a két legjobb második került, a magyarok két vereséggel a D-csoport harmadik helyén végeztek Torinóban.

Davis-kupa
Szerbia
tenisz
elődöntő

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.