Ugrás a tartalomra

Davis Kupa: Szerbia bejutott a Világcsoportba

2023.02.05
08:24
Forrás
Pannon RTV
A szerb tenisz válogatott maximális eredménnyel győzte le a norvégokat Osloban a Davis Kupa selejtezőjében.

Pénteken az első összecsapáson Miomir Kecmanović, a szerb válogatott legmagasabban rangsorolt játékosa (24. az ATP listán) Andreja Petrovićot múlta felül két szettben (6:1, 6:3). A második egyéni mérkőzésen Györe László lépett pályára. A zentai játékos igazi kiélezett küzdelemben győzte le a norvégok legjobb teniszezőjét Viktor Đurasovićot (6:3, 4:6, 7:6). Szombaton a párosok csaptak össze a norvég fővárosban. A Nikola Ćaćić-Filip Krajinović összetételű szerb páros három szettben tudott győzni a Viktor Đurasović-Herman Hoeyeraal kettős ellen (6:4, 3:6, 6:3). A szerb csapat így már az első három mérkőzés után bebiztosította győzelmét, ezért a fennmaradt két mérkőzésből csak egyet játszottak le. Ezen Szerbia válogatottjának legfiatalabb tagja, Hamad Međedović kapott lehetőséget. A 19 éves játékos kihasználta az alkalmat és 2:1-re nyert Đurasović ellen.

Davis Kupa
Norvégia
Világcsoport

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.