Ugrás a tartalomra

Decemberben birkózó világbajnokság lesz Belgrádban

2020.07.01
17:29
2020.07.01
17:39
Forrás
Pannon RTV
Ezt a birkózók és a szövetség tagjai is hatalmas sikerként élik meg. A zentai Nemes testvérpár, Viktor és Máté is nagyon motivált, hiszen hazai közönség előtt lesz esélyük bővíteni az éremkollekciót.

A birkózó világbajnokság házigazda szerepéért Románia, Bulgária és Grúzia is versenyben volt, de végül Szerbia került ki győztesen - mondta Bálint Zoltán. A Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlési elnöke hatalmas sportdiplomáciai sikerként könyvelte el a világszövetség azon döntését, hogy újra nemzetközi versenyt rendeznek, méghozzá Szerbiában.

Bálint Zoltán, a Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlési elnöke: „Ennek a kis országnak ez egy hatalmas diplomáciai siker, sportsiker és bízom benne, hogy egy jó szervezéssel meg tudjuk hálálni mindazt, amit a támogatóink, elsősorban az állam és a minisztérium ad, és persze a szerbiai birkózó társadalom teljes vállal fog nekifeszülni annak, hogy maradjunk abban az állapotban, mint az eddigi versenyszervezések után is, hogy csak elismerés hangján szóljanak a résztvevők.”

A zentai Nemes fivérek, Máté és Viktor életébe is jelentősen beleszólt a koronavírus. A rendkívüli helyzet idején Szerbiában az edzőtermek is zárva tartottak, így a két élsportoló családi házuk egyik szobájában tréningezett.

A 77 kilogrammban birkózó Nemes Viktor ég a bizonyítási vágytól, bízik benne, hogy hazai közönség előtt ismét világbajnok lehet: „A koronavírus miatt sok verseny elmaradt, szinte nem volt mire készülni, de ez új motivációt és egy új célt tűzött ki elém, hogy bizonyítsak ezen a világbajnokságon, hiszen 2017-ben volt egy Európa-bajnokság Újvidéken, ahol sajnos nem olyan jól sikerült a verseny, nem úgy, ahogy szerettem volna, és most meg szeretném mutatni, hogy milyen jó birkózó vagyok, és megmutatni, hogy tudok akár újból világbajnok lenni.”

A szerbiai válogatottban Viktor ikertestvére, Nemes Máté is ott lesz, aki a tavalyi vb-n bronzérmes lett, ezzel pedig az olimpiai részvétel jogát is kivívta.

birkózás
birkózó világbajnokság
Nemes Viktor
Nemes Máté

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.