Ugrás a tartalomra

Dicső múltja van az ökölvívásnak Temerinben

2018.10.27
12:05
2018.10.27
16:08
Forrás
Pannon RTV
70 éve alakult meg a Temerini Ökölvívó Egyesület. A bokszolók a múlt század közepén óriási sikereket értek el az egykori Jugoszláviában, többen országos bajnokok lettek.

A napjainkban már nem működő egyesület tagjai csaknem 20 év után péntek este találkoztak újra.

A temerini ökölvívók legutóbb '99-ben találkoztak. A mostani összejövetelen időutazást tettek a múltba, felidézték a közös élményeket.

Kaszás Imre: „A legnagyobb siker az volt, amikor az országos bajnokságon az egész csapat, 9 versenyzőből 7 döntős volt a régi Jugoszláviában, ami nagyon nagy sikert jelentett. A 7 döntősből négy országos bajnok volt, hárman pedig ezüstérmesek. Én is ezüstérmes voltam.”

Zonić Mirko: „Minden nap találkoztunk. Edzéseink hétfőn, szerdán és pénteken voltak. Mi heten, a négy országos bajnok és a három ezüstérmes olyanok voltunk, mint a testvérek.”

A kék-vörösek, ez volt ugyanis a temerini ökölvívók mezszíne, számtalan alkalommal öregbítették településük hírnevét.

Tóth Mihály: „Mindig felkészülten mentem a ringbe. Sose féltem. Mindig volt annyi erőm, éreztem, hogy bírok győzni. Nagyon kevés meccset veszítettem. Többszörös országos válogatott voltam.”

A temerini ökölvívás az évtizedek során többször is hullámvölgybe került, de amikor megújult, szinte minden generáció kitermelt egy-egy tehetséget. A mostani múltidéző találkozót Majoros Pál, egykori klubtag és edző szervezte meg.

Majoros Pál: „Az ökölvíváson keresztül két-három év alatt lehetett érvényesülni. Nem sok idő kell ahhoz, hogy valaki országos bajnok legyen, ha erre van adottsága.”

A temerini ökölvívók 14 jugoszláv, 20 szerb és 35 vajdasági bajnoki címet szereztek fénykorukban.

Temerin
ökölvívás

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.