Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Molnár Ádám

Digipingpong Horgoson - sportnap az Erasmus+ projekt keretében

2023.04.15
15:38
Forrás
Pannon RTV
A projekthez a magyarországi partnerek mellett két vajdasági klub, a Zentai Asztalitenisz Klub és a Horgosi Asztalitenisz Klub is csatlakozott. Most első alkalommal Horgoson szerveztek egy sportnapot.

Diáksportnapot szerveztek Horgoson a Digipingpong elnevezésű Erasmus+ projekt keretében.

Közel negyven gyerek vett részt a Horgoson megszervezett Diák Sportnapon. A hazai, illetve a magyarországi partner klubokból is érkeztek általános iskolás korú résztvevők. Kicsiny-Limpek Mór, asztaliteniszező, Szeged: „Tavaly július végén kezdtem el, és azért szeretek pingpongozni, mert összehoz egy baráti társaságot és nagyon izgalmas.”

Horgoson is népszerű az asztalitenisz. A megmérettetéseken is jól szerepelnek. A céljuk a projekttel, hogy még szélesebb körben népszerűvé tegyék ezt a sportot. Dávid József, elnök, Horgosi Asztalitenisz Klub: „A legfőbb célkitűzésünk, hogy népszerűsítsük ezt az eleve népszerű sportot, az hogy egy új csomagolásba tegyük ezeket a rendezvényeket, illetve hogy egy olyan oktatási modult vezessünk be a helyi tanároknak, edzőknek, amellyel tudják segíteni azt, hogy a gyerekek megszeressék vagy akár megismerjék ezt a sportot, akár az iskolákban, akár más intézményekben.”

A sportnapon különböző asztaliteniszhez kapcsolódó játékokon vehettek részt a gyerekek. Márki Ernő, elnök, Asztalitenisz Sport Klub Szeged: „Tematikus feladatok vannak, kezdünk egy asztalnál történő játékkal, itt edzők fogják segíteni a gyerekeket, a régi idők forgóját is fel fogjuk eleveníteni, ami népszerű játék volt az én időmben is és a délutáni programon különböző ügyességi játékok lesznek, illetve kvíz kérdésekre is lehet majd válaszolni.”

A projekt résztvevői legközelebb Szegeden találkoznak.

Digipingpong
Erasmus+
Kicsiny-Limpek Mór
Dávid József
Márki Ernő

Most

Népszerű