Ugrás a tartalomra

Digipingpong Horgoson - sportnap az Erasmus+ projekt keretében

2023.04.15
15:38
Forrás
Pannon RTV
A projekthez a magyarországi partnerek mellett két vajdasági klub, a Zentai Asztalitenisz Klub és a Horgosi Asztalitenisz Klub is csatlakozott. Most első alkalommal Horgoson szerveztek egy sportnapot.

Diáksportnapot szerveztek Horgoson a Digipingpong elnevezésű Erasmus+ projekt keretében.

Közel negyven gyerek vett részt a Horgoson megszervezett Diák Sportnapon. A hazai, illetve a magyarországi partner klubokból is érkeztek általános iskolás korú résztvevők. Kicsiny-Limpek Mór, asztaliteniszező, Szeged: „Tavaly július végén kezdtem el, és azért szeretek pingpongozni, mert összehoz egy baráti társaságot és nagyon izgalmas.”

Horgoson is népszerű az asztalitenisz. A megmérettetéseken is jól szerepelnek. A céljuk a projekttel, hogy még szélesebb körben népszerűvé tegyék ezt a sportot. Dávid József, elnök, Horgosi Asztalitenisz Klub: „A legfőbb célkitűzésünk, hogy népszerűsítsük ezt az eleve népszerű sportot, az hogy egy új csomagolásba tegyük ezeket a rendezvényeket, illetve hogy egy olyan oktatási modult vezessünk be a helyi tanároknak, edzőknek, amellyel tudják segíteni azt, hogy a gyerekek megszeressék vagy akár megismerjék ezt a sportot, akár az iskolákban, akár más intézményekben.”

A sportnapon különböző asztaliteniszhez kapcsolódó játékokon vehettek részt a gyerekek. Márki Ernő, elnök, Asztalitenisz Sport Klub Szeged: „Tematikus feladatok vannak, kezdünk egy asztalnál történő játékkal, itt edzők fogják segíteni a gyerekeket, a régi idők forgóját is fel fogjuk eleveníteni, ami népszerű játék volt az én időmben is és a délutáni programon különböző ügyességi játékok lesznek, illetve kvíz kérdésekre is lehet majd válaszolni.”

A projekt résztvevői legközelebb Szegeden találkoznak.

Digipingpong
Erasmus+
Kicsiny-Limpek Mór
Dávid József
Márki Ernő

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.