Ugrás a tartalomra

Digitális kompetenciák beépítése az asztaliteniszezésbe

2023.02.24
12:38
2023.02.24
15:57
Forrás
Pannon RTV
A Digipingpong című Erasmus+ projekt nyitórendezvényére került sor Zentán csütörtök délután.

A projekthez a magyarországi partnerek mellett két vajdasági egyesület is, a Zentai Asztalitenisz Klub és a Horgosi Asztalitenisz Klub is csatlakozott. A projekt ideje alatt diák és para asztalitenisz programokat szerveznek, a digitális kompetenciák fejlesztésén is dolgoznak, valamint mintegy 50 tanár bevonása és oktatása is a projekt része.

Márki Ernő, elnök, Asztalitenisz Sport Klub Szeged: „Lesz benne egy oktatási modul. Az a cél, hogy a tanárokat, esetleg a fiatal edzőket képezzük arra, hogy oktassák a sportágnak az alapjait. Ezt össze fogjuk kötni az internetes felületen történő megjelenéssel, ahol különböző tartalmakat fogunk elhelyezni, ami segít abban a gyerekeknek vagy akár a szabadidős sportolóknak, hogy minél jobban meg tudjanak tanulni pingpongozni. Ezekkel a tartalmakkal egy módszertani füzet is kifejlesztésre kerül.”

asztalitenisz
pingpong

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.