Ugrás a tartalomra

Díjazták az év legjobb sportolóit Szabadkán

2020.12.28
16:46
2020.12.29
12:54
Forrás
Pannon RTV
Átadták az év legjobb sportolóinak és sportegyesületeinek járó díjakat Szabadkán a Városháza dísztermében. A járványhelyzetre való tekintettel a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt kategóriákból csak az első három helyezett lehetett jelen az eseményen.

A legfiatalabbak közül Filip Kulić tornász, az ifjúságiak közül Nina Šabić szintén tornász, míg a felnőttek közül Davor Štefanek aranyérmes olimpiai birkózó kapták meg az elismerést.

A veteránok közül elismerésben részesült Priboj István is, nyugalmazott tornatanár és úszó. Az elismerést a nagy tervekkel rendelkező sportolónak dr. Pásztor Bálint, a Városi képviselő testület elnöke adta át: „Célom, hogy újra ezen a világranglistán a veterán úszók között, akik között én a 78-as kategóriában vagyok, hogy újra első legyek, mert ez az utolsó év a koronavírus miatt totál nullázódott. Most nem is fognak ranglistát előterjeszteni.”

A felnőttek közül díjban részesítették a súlyemelő Kajdócsi Tamást, aki idei legnagyobb sikerének az országos bajnokságon szerzett első helyezését tartja: „Emellett nagyon sajnálom, hogy az Európa Bajnokságot nem tudták megtartani. Erre is idén készültünk. ez egy verseny lett volna, ami kvalifikációs verseny lett volna az Európa Bajnokságra, sajnos ezt nem tartották meg.”

Nataša Aleksić, a Városi Tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja elmondta, nem minden díjazott vehette át az elismerést a járványhelyzet miatt, de ezt az ünnepeket követően pótolják majd: „Elégedettek vagyunk. Ahhoz képest, amilyen volt az év, szép eredmények születtek. Láthattuk, hogy hosszú volt a lista. Ugyanakkor gratulálok azoknak is, akik nem lehettek itt a Városháza dísztermében. De róluk sem feledkeztünk meg.”

Elismerésben részesültek a Spartacus teniszezői, női labdarúgói, valamint súlyemelői is. Az átadón köszöntőbeszédet Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke mondott.

sportolók
Stevan Bakić
Szabadka

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.