Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Díjazták az év legjobb sportolóit Szabadkán

2020-12-28
16:46
2020-12-29
12:54
Forrás
Pannon RTV
Átadták az év legjobb sportolóinak és sportegyesületeinek járó díjakat Szabadkán a Városháza dísztermében. A járványhelyzetre való tekintettel a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt kategóriákból csak az első három helyezett lehetett jelen az eseményen.

A legfiatalabbak közül Filip Kulić tornász, az ifjúságiak közül Nina Šabić szintén tornász, míg a felnőttek közül Davor Štefanek aranyérmes olimpiai birkózó kapták meg az elismerést.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A veteránok közül elismerésben részesült Priboj István is, nyugalmazott tornatanár és úszó. Az elismerést a nagy tervekkel rendelkező sportolónak dr. Pásztor Bálint, a Városi képviselő testület elnöke adta át: „Célom, hogy újra ezen a világranglistán a veterán úszók között, akik között én a 78-as kategóriában vagyok, hogy újra első legyek, mert ez az utolsó év a koronavírus miatt totál nullázódott. Most nem is fognak ranglistát előterjeszteni.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A felnőttek közül díjban részesítették a súlyemelő Kajdócsi Tamást, aki idei legnagyobb sikerének az országos bajnokságon szerzett első helyezését tartja: „Emellett nagyon sajnálom, hogy az Európa Bajnokságot nem tudták megtartani. Erre is idén készültünk. ez egy verseny lett volna, ami kvalifikációs verseny lett volna az Európa Bajnokságra, sajnos ezt nem tartották meg.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nataša Aleksić, a Városi Tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja elmondta, nem minden díjazott vehette át az elismerést a járványhelyzet miatt, de ezt az ünnepeket követően pótolják majd: „Elégedettek vagyunk. Ahhoz képest, amilyen volt az év, szép eredmények születtek. Láthattuk, hogy hosszú volt a lista. Ugyanakkor gratulálok azoknak is, akik nem lehettek itt a Városháza dísztermében. De róluk sem feledkeztünk meg.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Elismerésben részesültek a Spartacus teniszezői, női labdarúgói, valamint súlyemelői is. Az átadón köszöntőbeszédet Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke mondott.

sportolók
Stevan Bakić
Szabadka

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.