Ugrás a tartalomra

Díjazták az év sportolóit Magyarkanizsán

2023.02.28
13:08
2023.02.28
15:28
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub tarolt a Magyarkanizsa Községi Sportszövetség Év sportolója választásán. Az eseményen a legeredményesebb sportolók mellett, a csapatokat és az edzőket is díjazták, de a legjobb klub is elismerésben részesült.

A helyi Potisje Birkózó Klub kiemelkedően sikeres évet zárt 2022-ben. Az Év sportolói is ebből a klubból kerültek ki. Fábián Anna lett az Év női sportolója, míg a férfiaknál ezt Losonc Szabolcs érdemelte ki.

Losonc Szabolcs: „Tavaly felnőtt országos és U23-as országos bajnokságon is részt vettem. Első lettem mind a két helyen, és Magyarországon is junior első helyezést értem el."

Idén első alkalommal különdíjakat is osztottak a nem olimpiai sportágban versenyzőknek. A férfi kategóriában Muhi Ádámé, a Kanizsa Úszó Klub oszlopos tagjáé, a női kategóriában pedig szintén a Kanizsa Úszó Klubot erősítő Pilisi Zsófiáé lett a serleg.

Pilisi Zsófia: „A tavalyi évben országos első lettem a korosztályomban és országos ötödik az egész lány kategóriában."

A legeredményesebb edzőnek Fábián Ákos bizonyult, aki jelenleg a Vajdasági Birkózóakadémia női szakágának, a Potisje Birkózó Klub lány versenyzőinek és az utánpótlás szerb női válogatottjának edzője is.

Fábián Ákos: „Mindig jól esik az elismerés, mindenkinek, így az edzőknek is. Már harmadik alkalommal érdemeltem ki ezt a díjat, amit ez úton is nagyon szépen köszönök, főleg a klubnak, hogy neveznek erre a díjra, minden évben."

A legjobb csapatnak járó elismerést a 2022-es eredmények alapján a TSC női labdarúgó csapata kapta.

Kazi Zsolt: „Ez nagy megtiszteltetés a számunkra, ez elismerése annak a munkának, amit már 12 éve folytatunk itt a városban, illetve részben a környező településeken is, hiszen onnan is vannak lányok a csapatunkban. Megtiszteltetés a számunka és kötelez is bennünket arra, hogy az eddigieknél még jobb eredményeket érjünk majd el."

A legeredményesebb községi sportegyesületnek a Potisje Birkózó Klub bizonyult.

év sportolója
Potisje Birkózó Klub
Kanizsa Úszó Klub
Magyarkanizsa Községi Sportszövetség

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.