Ugrás a tartalomra

Díjazták az év sportolóit Magyarkanizsán

2023.02.28
13:08
2023.02.28
15:28
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub tarolt a Magyarkanizsa Községi Sportszövetség Év sportolója választásán. Az eseményen a legeredményesebb sportolók mellett, a csapatokat és az edzőket is díjazták, de a legjobb klub is elismerésben részesült.

A helyi Potisje Birkózó Klub kiemelkedően sikeres évet zárt 2022-ben. Az Év sportolói is ebből a klubból kerültek ki. Fábián Anna lett az Év női sportolója, míg a férfiaknál ezt Losonc Szabolcs érdemelte ki.

Losonc Szabolcs: „Tavaly felnőtt országos és U23-as országos bajnokságon is részt vettem. Első lettem mind a két helyen, és Magyarországon is junior első helyezést értem el."

Idén első alkalommal különdíjakat is osztottak a nem olimpiai sportágban versenyzőknek. A férfi kategóriában Muhi Ádámé, a Kanizsa Úszó Klub oszlopos tagjáé, a női kategóriában pedig szintén a Kanizsa Úszó Klubot erősítő Pilisi Zsófiáé lett a serleg.

Pilisi Zsófia: „A tavalyi évben országos első lettem a korosztályomban és országos ötödik az egész lány kategóriában."

A legeredményesebb edzőnek Fábián Ákos bizonyult, aki jelenleg a Vajdasági Birkózóakadémia női szakágának, a Potisje Birkózó Klub lány versenyzőinek és az utánpótlás szerb női válogatottjának edzője is.

Fábián Ákos: „Mindig jól esik az elismerés, mindenkinek, így az edzőknek is. Már harmadik alkalommal érdemeltem ki ezt a díjat, amit ez úton is nagyon szépen köszönök, főleg a klubnak, hogy neveznek erre a díjra, minden évben."

A legjobb csapatnak járó elismerést a 2022-es eredmények alapján a TSC női labdarúgó csapata kapta.

Kazi Zsolt: „Ez nagy megtiszteltetés a számunkra, ez elismerése annak a munkának, amit már 12 éve folytatunk itt a városban, illetve részben a környező településeken is, hiszen onnan is vannak lányok a csapatunkban. Megtiszteltetés a számunka és kötelez is bennünket arra, hogy az eddigieknél még jobb eredményeket érjünk majd el."

A legeredményesebb községi sportegyesületnek a Potisje Birkózó Klub bizonyult.

év sportolója
Potisje Birkózó Klub
Kanizsa Úszó Klub
Magyarkanizsa Községi Sportszövetség

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.