Ugrás a tartalomra

Díjazták a legjobb szabadkai sportolókat

2018.12.28
09:08
2018.12.28
16:28
Forrás
Pannon RTV
Átadták a legjobb szabadkai sportolóknak járó díjakat csütörtök este a Városháza dísztermében. Az ünnepségen az ifjúsági és a felnőtt korosztály sportolóit is díjazták.

Vakula Noémi az ifjúsági gimnasztikában idén Vajdaságban és országos szinten is a legjobbnak bizonyult korosztályában, így jogosan járt neki a serleg. „Sikerült eljutnom egy nagy szintű versenyre, ahol ötödik lettem, egy ezüstöt és egy bronzot nyertem.”

Elismerésben részesítették többek között Bognár Nóra sziklamászót is, aki idén országos bajnok lett a senior kategóriában. „Eléggé elégedett vagyok magammal, és úgy gondolom, hogy ez még nem a maximumom, tehát még mehet feljebb, és a konkurenciám is idén nagyon belehúzott, hogy utolérjen, én pedig ráharaptam, és abból se engedtem.”

Davor Štefanek világbajnoki ezüstéremmel gazdagodott az idei budapesti birkózó VB-n. Idén immáron hetedik alkalommal választották Szabadka város legjobb sportolójának. „Nagyon sok munkám van, és nem bírtam annyit edzeni, mint előtte, és szerintem a második hely a VB-n nagyon nagy és szép eredmény.”

Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja nyitóbeszédében elmondta, Szabadka büszkén tekint mindegyik sportolóra, mert a város hírnevét nemzetközi szinten is öregbítik. „Köszönetem a Stadion Kommunális Közvállalat valamennyi munkatársának, akik fenntartják városunk minden sportlétesítményét, ahol a szabadkai sportolók edzenek. Ez egy jó csapat, és bízom benne, hogy a jövőben is folytatjuk ezt a munkát.”

Idén a legjobb csapatnak a Spartacus Női Labdarúgó Klub bizonyult. Senior kategóriában Saghmaister Gábor motorversenyzőt is díjazták.

sportolók
Szabadka
Vakula Noémi
Bognár Nóra
Saghmeister Gábor
Davor Stefanek

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.