Ugrás a tartalomra

Đoković elhagyta Ausztráliát

2022.01.17
08:51
2022.01.17
13:21
Forrás
Szerbiai RTV, B92
Három évre kitiltották.

Novak Đoković már el is hagyta Ausztráliát. Először Dubajba repült, ahonnan Szerbiába utazik, és gépe a belgrádi Nikola Tesla reptéren valamivel 12 óra után landol. A világelső teniszezőt ma a szerb elnök is fogadja. Goran Vesić főpolgármester-helyettes közben bejelentette, Belgrád legrangosabb elismerését, Belgrád Város Díját adják oda Novak Đokovićnak, aki kiemelkedő sportsikereket ért el pályája során. Vesić azt nyilatkozta, Novak minden idők legnagyobb szerbiai sportolója, jelenleg pedig a világ legjobbja.

A szerb teniszezőt három évre kitiltották Ausztráliából, ez pedig azt jelenti, hogy legközelebb 2025-ben indulhatna az ottani nyílt teniszbajnokságon. Đoković egyébként a hároméves kitiltás ellen még fellebbezhet.

Kérdés, hogy Novak Đoković oltatlanul részt vehet-e bármilyen versenyen is az év folyamán. Miután a francia sportminiszter aláírta a törvényt, miszerint kötelező az koronavírus elleni oltás a legtöbb társadalmi tevékenység végzéséhez, mint amilyenek a sportesemények is, a szerb teniszező nem tud majd részt venni a Roland Garroson sem, mivel nincs beoltva. De nemcsak itt kötelező a beoltottság, hanem Wimbledonban és a US Openen is.

Novak Đoković
Ausztrália
vízum

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.