Ugrás a tartalomra

Đoković elkapta a koronavírust

2020.06.23
14:35
Forrás
Pannon RTV
A teniszező felesége is elkapta a vírust, viszont gyermekeik tesztje negatív lett.

Pozitív lett Novak Đoković koronavírustesztje. A világelső szerb teniszező és családtagjai, illetve szakmai stábja is azonnal teszteltette magát miután hazatértek Zadarból, ahol szintén a koronavírus miatt elmaradt az Adria Tour tenisztorna fináléja. Az emiatt sokat kritizált Đoković közleményében azt írta, hogy ő és felesége is elkapták a vírust, viszont gyermekeik tesztje negatív lett. Humanitárius tornát szerveztünk, hogy ezáltal is segítsük a régió teniszezőit, illetve a rászorulókat támogató alapítványokat - írta Đoković.

A koronavírussal fertőzött Novak Đoković 14 napos karanténba vonul, öt nap elteltével pedig újabb tesztnek veti alá magát. A világelső szerb teniszező közleményében azt írta, hogy követi az orvosoktól kapott információkat és bízik benne, hogy a fertőzöttek közül senkinek sem súlyosbodik majd az állapota. A Đoković által szervezett jótékonysági tenisztorna döntője végül elmaradt, ugyanis a bolgár Grigor Dimitrov is pozitív koronavírustesztet produkált. Đoković a torna megszervezése és annak végkifejlete miatt rengeteg kritikát kapott. A francia L'Équipe sportnapilap udvari bolondként ábrázolja őt és gúnynéven Đokovidnak nevezte egy karikatúrán.

Szerbiában egyébként több sportoló is koronavírusos lett az elmúlt napokban, többek között a szintén teniszező Viktor Troicki is. Rajtuk kívül a Crvena zvezda öt labdarúgója kapta el a kórt. A belgrádi bajnok csapatból Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar és Branko Jovičić tesztje is pozitív lett. A játékosok jól vannak, izolációba kerültek és állandó orvosi felügyelet alatt vannak. Az említett öt játékos a bajnoki serleg ünnepi átvételén sem lehetett ott az utolsó bajnoki fordulóban. Aranyérmüket a klub később adja át nekik, emellett pedig gyors felépülést kívánnak labdarúgóiknak - olvasható a Crvena zvezda közleményében.

Novak Đoković
koronavírus

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.