Ugrás a tartalomra

Đoković elődöntős a Roland Garroson

2020.10.07
23:01
Forrás
Nemzetisport.hu
Novak Đoković négy játszmában, 4:6, 6:2, 6:3, 6:4-re legyőzte a spanyol Pablo Carrenót a Roland Garros negyeddöntőjében, így tizedszer jutott be a párizsi Grand Slam-torna elődöntőjébe.

Ki ne emlékezne Novak Đoković és Pablo Carreno legutóbbi összecsapására!? Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt, szeptember 6-án a US Open nyolcaddöntőjében a szerb 6:5-ös vesztésre állt az első játszmában, amikor az elveszített adogatójátéka után csalódottságában a háta mögé ütötte a labdát, amellyel nyakon talált egy vonalbírót, ezért kizárták a versenyből.

Đokovićnak ez volt az eddigi első és utolsó „veresége” 2020-ban, és a Roland Garros negyeddöntőjében ismét a világranglistán 18. helyezett spanyolt sodorta útjába a sors. A felek salakon ezt megelőzően kétszer játszottak egymással – 2014-ben és 2017-ben is Monte-Carlóban –, és mindkétszer a szerb nyert.

Most is, de Đoković nehézkesen lendült bele a meccsbe. Az első szettben magához képest rengeteg (16) ki nem kényszerített hibát ütött, ráadásul kisebb nyak- és hátsérülése is akadályozta a játékban látszólag, így Carreno ötven perc alatt 6:4-re megnyerte az első játszmát.

A szerb játéka a második szettre feljavult, a hibákat felváltották a nyerő ütések, így 6:2-vel hamar egyenlített is, majd 3:0-ra a harmadik felvonásban is elhúzott Carrenótól, aki azonban a brékhátrányát ledolgozva egyenlített, sőt 3:3-nál bréklabdához jutott. Ezzel azonban nem élt, majd miután ismét elveszítette az adogatását, elbukta a játszmát is (6:3).

A negyedik szettben a világelsőnek 1:1-nél négy, 2:2-nél még egy bréklehetősége volt, ezeket még nem használta ki, de 3:3-nál már elvette a spanyol adogatását, aztán a következő gémben három bréklabdát hárítva hozta a sajátját. Carreno az utolsó gémben fogadóként még eljutott 30–30-ig, de 3 óra 10 perc játék után 6:4-gyel befejezte a negyedik játszmát, így életében tizedszer bejutott a Roland Garros elődöntőjébe, és 36–1-re módosította az idei mutatóját.

A szerb klasszis a 38. Grand Slam-elődöntőjében – a rekordot 46-tal Roger Federer tartja – a görög Sztefanosz Cicipasszal találkozik, akivel szemben 3–2, salakon 1–0 a mérlege.

Novak Đoković
Roland Garros
tenisz
teniszbajnokság
teniszező
tenisztorna
teniszverseny

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.