Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Đoković hamarosan újra sporttörténelmet írhat

2022.05.02
12:33
Forrás
Szerbiai RTV
368. hetét kezdte meg a férfi teniszezők világranglistájának élén Novak Đoković.

A szerb játékos már csak 10 hétre van attól, hogy megdöntse minden idők rekordját, amit egyébként a német Steffi Graf állított fel a hölgyek mezőnyeben. Đokovićnak pedig erre jó esélyei lesznek, amennyiben a közelgő madridi tenisztornán jól teljesít, hiszen legnagyobb riválisa, a ranglistán második orosz Daniil Medvedev sérülés miatt nem indul. A férfiak mezőnyében egyébként Đoković már jó ideje rekordernek számít a világranglista vezetését illetően, hiszen 58 héttel előzi meg a második helyen álló svájci Roger Federert, aki 310 hétig volt világelső.

Novak Đoković

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.