Ugrás a tartalomra

Đoković óriási küzdelemben nyert Medvegyev ellen

2022.11.18
17:53
Forrás
Szerbiai RTV, nso.hu
A férfi teniszezők Torinóban zajló idényzáró ATP-világbajnokságán a korábbi világelső Novak Đoković három játszmában legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet.

A legjobb szerb teniszező úgy léphetett pályára az ATP-világbajnokság harmadik körében, hogy már biztosan továbbjutott a csoportból, mivel a korábbi két mérkőzését egyaránt megnyerte Sztefanosz Cicipasz és Andrej Rubljov ellen. Medvegyev viszont egyáltalán nem volt jó formában, a szerb klasszissal ellentétben az orosz kettőből kettőt bukott, így a csoport utolsó helyéről várta az összecsapást.

Az első játszmában Medvegyev sokáig tartotta a lépést Đokovićtyal, aki ugyan mindig vezetéshez jutott, de az orosz a találkozó elején szépen hozta az adogatásait – 3:3 is volt az állás. A 21-szeres Grand Slam-győztes szerb kiválóság végül egyszer elvette Medvegyev adogatását, ami elég is volt ahhoz, hogy 6:3-ra megnyerje az első szettet.

A folytatás nem is alakulhatott volna szorosabbra – a torinói közönség nem láthatott bréklabdát, így rövidítés következett, amelyet Medvegyev 7–5-tel behúzott, s ki is egyenlített.

A döntő szettben is remekül adogattak a felek, majd 4:4-nél elképesztő csatát vívott Đoković és Medvegyev – a játék több mint negyedórán keresztül tartott, de az orosznak csak sikerült elvennie a szerb adogatását.

A következő játékban azonban Đoković simán nyert, és a harmadik játszma is rövidítésben dőlt el. Ez már közel sem volt olyan szoros, mint a második szettben, Đoković 7–2-re nyert, így három óra kilenc perc után – ami az ATP-világbajnokság leghosszabb meccsének számít – megverte Medvegyevet, s bejutott az elődöntőbe.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO

PIROS-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Novak Đoković (szerb, 7.)–Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 6:3, 6:7 (5–7), 7:6 (7–2)

Novak Đoković
Danyiil Medvegyev
tenisz

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.