Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Mark Dadswell

Đoković tisztázta a vele kapcsolatos híreket

2022.01.12
09:45
2022.01.12
12:48
Forrás
Szerbiai RTV
Novak Đoković közösségi oldalán számolt be arról, hogy mi történik vele és mi az oka annak, hogy az elmúlt napokban problémái voltak az ausztrál hatóságokkal.

Közölte, tisztázni szeretné az egyes médiák által közzétett számos félretájékoztatást.

Bejegyzésében Đoković kiemelte, december 14-én részt vett egy belgrádi kosárlabda-mérkőzésen, amely után kiderült, hogy sok személynél kimutatták a vírus jelenlétét, ezért december 16-án elvégzett egy antigén tesztet, ami negatív lett, majd aznap egy PCR tesztet is. Másnap egy teniszeseményen vett részt, ami előtt ismét elvégzett egy antigén tesztet, negatív eredménnyel és csak a rendezvény után értesült arról, hogy a PCR teszt viszont pozitív lett.

December 18-án a belgrádi teniszközpontban adott interjút és csak a fényképezkedés alatt vette le a maszkot, ami egyébként rajta volt és betartotta a távolságtartást is. Az utazáshoz szükséges dokumentációt a csapata töltötte ki és akkor történt egy elírás, ami Đoković szerint csupán emberi mulasztás.

Hozzátette, mindig megtiszteltetés és kiváltság az Australian Openen játszani, és csak annyit kér, hogy legyen lehetősége megküzdeni a világ legjobb teniszezőivel a legjobb közönség előtt.

Azt, hogy Novak Đoković nem volt hajlandó levenni a maszkját az interjú alatt, a vele december 18-án interjút készítő Frank Ramela francia újságíró is megerősítette. Ramela kijelentette, hogy a világelső szerb teniszező elutasította a maszk levételét, egyedül a kép erejéig vette le. Azt is elmondta, hogy az interjú közben nem tehetett fel kérdéseket az oltással és az Australian Opennel kapcsolatban.

Novak Đoković
tenisz
Australian Open
Ausztrália
koronavírus
botrány

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.