Ugrás a tartalomra

Đokovićnak el kell hagynia Ausztráliát

2022.01.05
22:55
2022.01.06
10:27
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
Nem tudott felmutatni megfelelő bizonyítékot, ami miatt mentesülne a védőoltási kötelezettség alól.

Novak Đokovićnak el kell hagynia Ausztráliát - írja a Szerbiai RTV. A beszámoló szerint a vízumát érvénytelenítették. Szerdán több órán át tartózkodott a melbourne-i reptéren, egy elkülönített szobában a férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb sportoló. Đoković arra várt, hogy beengedjék az országba. A világelső kedden jelezte, részt vesz a melbourne-i Ausztrál Openen, miután a szervezők akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki, mégpedig annak ellenére, hogy minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva koronavírus ellen.

Victoria szövetségi állam egészségügyi hatósága azonban közölte: még egy 20-szoros Grand Slam-győztes kedvéért sem tesznek kivételt. Az indoklás szerint Novak Đoković nem tudott felmutatni megfelelő bizonyítékot, ami miatt mentesülne a védőoltási kötelezettség alól.

Novak Đoković
Australian Open
tenisz
koronavírus

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.