Ugrás a tartalomra

Döntős Franciaország

2018.07.10
21:55
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
Franciaország biztosította helyét elsőként az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjában, miután a keddi elődöntőben Szentpéterváron 1:0-ra legyőzte Belgiumot.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott és gól nélkül mehettek a csapatok pihenőre, majd a második játékrész elején,  az 51. percben Samuel Umtiti érkezett Antoine Griezmann sarokrúgására és megelőzve Marouane Fellainit a belga kapuba fejelt. A 14 találatával a vb eddigi legeredményesebb csapata ezúttal nem talált kapuba, hiába voltak meg a lehetőségei erre.

A franciák a szerdai angol-horvát meccs győztesével játszanak vasárnap Moszkvában.

Franciaország története során harmadszor játszhat vb-finálét: ezt megelőzően 1998-ban hazai pályán győzött, 2006-ban pedig 11-esekkel veszített. A belgák még így is felülmúlhatják eddigi legjobb eredményüket, az 1986-os negyedik helyüket, amennyiben győznek a szombati bronzmérkőzésen.

labdarúgó világbajnokság
Franciaország
Belgium
döntő
elődöntő

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.