Ugrás a tartalomra

Drámai meccs Portugáliában - A szerb válogatott csoportelsőként jutott ki a világbajnokságra

2021.11.14
22:39
2021.11.15
07:42
Forrás
Pannon RTV
Szerbia labdarúgó-válogatottja 2:1-re legyőzte Portugáliát a világbajnoki selejtezők utolsó fordulójában. A szerb csapat így csoportelsőként jutott ki a jövő évi katari világbajnokságra.

A szerb válogatott szempontjából rosszul kezdődött a mérkőzés. A hazai pályán játszó portugálok egy védelmi hibát kihasználva már a második percben megszerezték a vezetést. A gól azonban nem vette el Dragan Stojković játékosainak a kedvét, átvették az irányítást és több ígéretes helyzetet sikerült kialakítaniuk.

A vendégek labdabirtoklási fölényét Dušan Tadić a 33. percben váltotta gólra. Az egyenlítő találat után is maradt a szerb fölény. A 43. percben Dušan Vlahović gólt szerez, de lesről indult így érvénytelenítik a találatot. Az első félidő 1:1-es döntetlennel ért véget.

A fordulást követően a portugálok ragadták magukhoz az irányítást, de mindkét kapu előtt voltak helyzetek. A játék egyre keményebbé vált, így Orsato játékvezetőnek egyre többször kellett a zsebébe nyúlnia. Mindkét szövetségi kapitány cserékkel próbálta frissíteni csapatát.

A mérkőzés utolsó 15 percében a szerb férfi labdarúgó-válogatott nyomás alatt tartotta a portugálok kapuját. Ez meg is hozta a gyümölcsét, a 90. percben Dušan Tadić beadását követően Aleksandar Mitrovićn a kapuba fejelte a labdát, ezzel pedig kijuttatta a szerb válogatottat a jövő évi katari világbajnokságra.

Szerbia 20 ponttal, veretlenül zárta az A csoport küzdelmeit. A portugál válogatott a csoport második helyen végzett, így ők márciusban pótselejtezőn harcolhatják ki a világbajnokságon való részvételt.

Szerbia több városában utcára vonultak a szurkolók, hogy megünnepeljék a labdarúgó-válogatott sikerét. Autós felvonulással, tűzijátékkal ünnepelték a világbajnokságra való kijutást.

labdarúgás
foci
Portugália

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.