Ugrás a tartalomra

Dren Mandić emlékére futottak Palicson

2018.08.02
09:38
2018.08.02
16:13
Forrás
Pannon RTV
Jubiláris 10. alkalommal szervezték meg Dren Mandić sporttársai, barátai, ismerősei a nevét viselő emlékfutamot a Palicsi-tó partján.

Csaknem százan futottak és emlékeztek a kiváló sportolóra, aki Pakisztánban, a Himalája K2-es hegycsúcsának megmászásakor vesztette életét 8240 méter magasságban. Egyik alapító tagja volt a emlékfutamot szervező palicsi Trón Futóklubnak is.

A start előtt egyperces néma csenddel adóztak a futók sporttársuk emléke előtt. A sportoló nemcsak kiváló futó volt, hanem szenvedélyes hegymászó is. Zoran Vukmanov 22 évvel ezelőtt ismerte meg Dren Mandićot. Tíz év távlatából is felfoghatatlan számára, hogy barátja nincs közöttük.

Zoran Vukmanov, hegymászó: „Tíz év elmúlt, de még mindig nagyon nehéz elhinni, hogy nem tart velünk. A Trón Atlétikai Klub minden évben egy futamot szervez, megemlékezünk Drenre és életére.”

A fiatalabb futók nem ismerték személyesen Dren Mandićot, de emlékét egy közös futással tovább éltetik.

Szirák Tihamér, futó: „A szabadságomat töltöm idehaza, és úgy döntöttem az egyik topolyai haverral, hogy eljövünk, és futunk egy jót ezen a Dren Mandić-emlékversenyen.”

A palicsi Trón Futóklub tagjai minden évben augusztus elsején, időjárástól függetlenül megszervezik az emlékfutamot, amelyen 8240 métert futnak a sportbarátok, ugyanis ezen a magasságon hunyt el Dren Mandić, a Himalája meghódítása közben 2008-ban.

Teleki György, elnök, Trón Futóklub, Palics: „Azóta, most már 10. alkalommal az ő emlékére szervezzük ezt a futást Palicson. Ő különben a Trón alapító tagja volt.”

A versenyen győztest is hirdettek. A hölgyeknél Tijana Kabić nyert. A több mint nyolc kilométeres távot 33 és fél perc alatt teljesítette, míg a férfiak mezőnyében Nagy Gellért Béla ért be elsőnek a célba 29 perc 19 másodperc alatt.

Dren Mandić
Trón Futóklub
Teleki György

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.