Ugrás a tartalomra

Durva szabálytalanságok, sportszerűtlen viselkedés

2018.05.03
14:47
2018.05.03
20:18
Forrás
Pannon RTV
Kis híján botrányba fulladt a krivajai Krivaja Labdarúgó Klub és a kishegyesi Egység csapatának vasárnapi mérkőzése.

A durva szabálytalanságokat, a lökdösődéseket és a fenyegetéseket kamerával rögzítette a vendég együttes vezetője és most azt próbálja elérni, hogy utólag büntessék meg a durva játékosokat és a vendéglátó klubot is. A Topolyai Szövetség vezetősége is eltökélt abban, hogy a durvaságot, a verekedéseket és a gyűlölködést kiűzze a mérkőzésekről.
Durva szabálytalanságok, sportszerűtlen viselkedés. Ezek jellemezték az FK Krivaja és a kishegyesi Egység hétvégi összecsapását.

Egy becsúszás után fellökték majd le is fejelték az egyik vendég játékost.

Elvin Itaj, csatár, Egység Labdarúgó Klub, Kishegyes: „Vezettem a labdát és egy játékos átesett a labdán. Ők azt mondták, hogy én löktem el. Egyikük odajött és meglökött. Én a földre estem. Akkor odajött egy másik és lefejelt. Megmutattam a bírónak az ütést. Ő azt mondta, hogy nem lát semmit. Én kaptam sárgát, de nem tudom, hogy miért.”

A pokol akkor szabadult el, amikor a kishegyesiek 13-as számú játékosát, a krivajai játékosok megtámadták és megütötték. Ekkor a hazai játékosok körbevették a játékvezetőt és még a piros lapot is kiütötték a kezéből. A vendégjátékosok és a szakmai stáb is veszélyben voltak.

Baranyi Béla, edző, Egység Labdarúgó Klub, Kishegyes: „Amikor leütötték a játékost előttem, a másikat rugdosták előttem, akkor odahívtam az összes játékost a kispadra, hogy rakáson legyünk és megvédjük egymást. Akkor kezdtek engem is támadni. Egy kis harc volt az egész. Nagyon sajnálom.”

A kishegyesi Egység Labdarúgó Klub vezetősége példás büntetést kér a sportszerűtlenül viselkedő játékosoknak és az őket foglalkoztató klubnak is.

Rápóti Zsolt, elnök, Egység Labdarúgó Klub, Kishegyes: „A játékosokat el kell a focitól tiltani minimum egy évre. Történt nálunk tavaly a bajnokságban, hogy nyolc hónapra is eltiltottak játékost csak egyetlen lökésért, amiért meglökték a bírót. Ez súlyosabb annál. A másik pedig, hogy én harcolok azért, hogy szuszpendálják a klubot. Én nem vagyok hajlandó ilyen csapattal jövőre megint összeállni.”

A mérkőzésről készült felvételek a Topolyai Labdarúgó Szövetséghez is eljutottak. Petar Tadić еlnöktől megtudtuk, hogy a videón látottak alapján már több játékost is megbüntettek. Ők 2-3 meccses eltiltást kaptak.

Petar Tadić, elnök, Topolyai Labdarúgó Szövetség: „Törekszünk arra, hogy a bűnösöket megbüntessük. Azonban nem minden áron. Focizni kell, nem pedig veszekedni. Ehhez hasonló dolgok nem történhetnek egy sportpályán. Ettől függetlenül büszkék lehetünk, ugyanis ez egy egyedi eset, amely kissé felkapott lett, hogy így fogalmazzak, de mindenkinek kívánom, hogy a magasabb osztályokban is ilyen bajnokság legyen, mint a községünkben.”

A hétvégi bajnoki mérkőzésen történt incidenssel kapcsolatban megpróbáltuk elérni a krivajai labdarúgó klub vezetőségét is, azonban többszöri megkeresésünkre sem válaszoltak. Az Egység, illetve a Krivaja vezetőségét egyébként pénteken délelőtt 10 órakor várják a Topolyai Labdarúgó Szövetség épületében.

Krivaja
Kishegyes
futball

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.