Ugrás a tartalomra

Dušan Tadić a TSC Labdarúgó Akadémián

2018.12.31
09:16
2018.12.31
15:58
Forrás
Pannon RTV
Dušan Tadić, a hollandiai Ajax labdarúgója, a szerb válogatott kapitánya látogatott el a topolyai TSC Labdarúgó Akadémiára.

A karrierjét Topolyán kezdő, középpályás poszton játszó harmincéves focistát a fiatalok faggathatták, akik kitörő örömmel fogadták a közvetlen fiatal labdarúgót. Egyebek mellett pályafutásáról és nagy mérkőzéseiről kérdezték.

Tapsviharral és kitörő örömmel fogadták az ifjú focireménységek Dušan Tadićot, minden idők egyik legsikeresebb szerb focistáját a TSC Labdarúgó Akadémián, Topolyán. A karrierjét gyerekként Topolyán kezdő Tadić a helyi gyerekek példaképe, lelkesen faggatták és tolongtak a közös fotózásért, autogramért.

Drašković Daniel, játékos, TSC: „Már harmadszor találkozom vele. Azt kérdeztem tőle, hogy van-e kedvenc játékosa, hogy mi a célja az életben. Nagyon nagy élmény egy ilyen jó focistát megismerni, ő most átigazolt az Ajaxba és ott nagyon jól játszik.”

Mihajlo Jeremić, játékos, TSC: „Nagyon örülök, hogy megismerhettük. Jó játékos, jó klubban játszik. Néztem a mérkőzését a Bayern München ellen, két gólt is lőtt. Megmutatta, hogy kitűnő játékos.”

Az Európa- és Világbajnokságon, a Pekingi Olimpián, a Bajnokok Ligájában is szereplő Dušan Tadić a gyerekeknek azt tanácsolta, tűzzék ki a céljaikat, és ne veszítsék azokat szem elől, tegyenek meg mindent, hogy megvalósítsák álmaikat, amihez a TSC Labdarúgó Akadémia kitűnő feltételeket nyújthat számukra.

Dušan Tadić, labdarúgó: „Sok lemondásra, sok munkára van szükség, oda kell figyelniük saját magukra, a testükre. Mindezzel együtt juthat csak kifejezésre a minőség. Tehát nagyon sokat kell edzeniük, figyelniük az étkezésre, arra, hogy jól aludjanak - ezek a normális, alapvető dolgok. Remélem ezeket fogják tenni a jövőben.”

A TSC Labdarúgó Klub és az akadémia legfontosabb célja az utánpótlás-nevelés. Azzal, hogy ilyen sikeres focistákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, mint Dušan Tadić, alakítják a jövőképüket, kitartásra ösztönzik őket és az önbizalmukat is növelik.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC Labdarúgó Klub, Topolya: „Ő az első világhírű labdarúgó, aki itt kezdte Topolyán. Az első klubja a topolyai klub volt, és ennél jobb példa nem is lehet a gyermekeink, a futballistáink számára. Meg akartuk mutatni nekik, hogy Topolyáról elindulva is lehet valaki az Ajax játékosa, és azt is, hogy ehhez milyen utat kell bejárniuk.”

Zsemberi János, a TSC elnöke szurkolói sállal és a klub 10-es számú mezével ajándékozta meg Tadićot, majd a vezetőség körbevezette a sportlétesítményben és bemutatta az akadémia nyújtotta lehetőségeket.

TSC Labdarúgó Akadémia
Topolya

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.