Ugrás a tartalomra

Edzőtábor a Vajdasági Birkózóakadémián

2022.01.13
12:23
2022.01.13
16:11
Forrás
Pannon RTV
Több mint 60 gyerek részvételével zajlik edzőtábor a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémián. Az akadémia először ad otthont nagyobb szabású tábornak, ahová egész Szerbia területéről érkeztek fiatal birkózók.

Vasárnap óta a fiatalok naponta kétszer keményen edzenek. Az edzőtáborban 22 lány van.

Fábián Orsolya, birkózó, Potisje BK, Magyarkanizsa: „Én nagyon örülök neki, hogy most ennyien összegyűltünk lányok, 22-en vagyunk. Hozzátenném, hogy most érkezett hozzánk egy bulgáriai edzőnő, aki a riói olimpián bronzérmet szerzett, illetve több korosztályos világversenyről hozott már érmet. Vele most komolyan el tudtuk kezdeni a felkészülést az idei versenyekre.”

A feltételek adottak a színvonalas munkához, így a táborlakók jól érzik magukat a megfeszített tempó ellenére is.

Berkec Dejan, birkózó, Herkules BK, Felsőhegy: „Reggel hétkor kelünk. 7 óra 15 percre le kell érni a főbejárathoz és van egy séta, utána reggeli. 10-kor van egy edzésünk, utána kettőtől csendes pihenő és 6-tól megint edzés. A tábor egész jó, napi két edzéssel. Átveszünk technikákat, erőgyakorlatokat.”

Az edzőtábor a Szerbiai Birkózó Szövetség évi felkészülési programja alapján zajlik.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány: „Mindenkire közös program van. Elsősorban erőnléti és taktikai, technikai edzéseket tartanak. Ez végül is annak a programnak a része, ahogy szoktuk is mondani, hogy mi, az akadémia szerves része vagyunk továbbra is a szerbiai birkózásnak, hiszen ezek a gyerekek szerbiai egyesületeknek a tagjai.”

A versenyszezon februárban kezdődik.

Vajdasági Birkózóakadémia
Magyarkanizsa
edzőtábor
Bálint Zoltán

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.