Ugrás a tartalomra

Egy csapatban a zentai és a magyarkanizsai kajakosok

2016.09.15
06:09
Vegyes, két zentai és két magyarkanizsai lányból álló kajaknégyes képviseli Szerbiát a közeljövő nagy, korosztályos versenyein
Vegyes, két zentai és két magyarkanizsai lányból álló kajaknégyes képviseli Szerbiát a közeljövő nagy, korosztályos versenyein. Az evezősök hol az egyik, hol a másik városban edzenek. A magyarkanizsai kajakklub környékén lázasan folynak az előkészületek a négyesek edzésére, amelyben a két zentai és két magyarkanizsai válogatott lány készül a hamarosan Szegeden sorra kerülő Olimpiai Reménységek Világbajnokságára. A majd 20 kilométeres távra a két klub edzője csónakkal kíséri a lányokat, tempót diktál, részidőket mér. Apró István, vezetőedző, Bratstvo KK, Magyarkanizsa: „Itt nagyon fontos, hogy összeevezzék a négyest, összeevezni, technikailag összerakni őket. Fizikailag ők már fel vannak készülve, csak a technikai dolgokat kell rendbe raknunk, van még egy hetünk.” A magyarkanizsai Poberai Anett, a négyes hajó irányítója szerint a vajdasági bajnokságon nem hozták a várt eredményt, de később kivágták a rezet, így juthattak ki az olimpiai reménységek nagy versenyére. Poberai Anett, válogatott kajakozó, Bratstvo KK, Magyarkanizsa: „Egy hónapra rá volt az országos bajnokság, amin viszont, ha mondhatom úgy, arattunk, ami pozitív volt nekünk, nagyon boldogok voltunk, hogy kijutottunk.” Anett klubtársa, Sziveri Rita nem is tudja, minek örüljön jobbnak, az országos bajnoki címnek vagy a szegedi versenyen való indulásnak. Sziveri Rita, válogatott kajakozó, Bratstvo KK, Magyarkanizsa: „Az országoson párosban megnyertük az 500 méter K2-t, és most tényleg felkészültünk, reméljük, hogy sikerrel térünk haza erről a versenyről is.” A lányoknak eleinte furcsa volt ugyanabban a hajóban ülni, hiszen klubszinten kemény ellenfelei egymásnak, de úgy érzik, mára összeszoktak – mondta Barta Éva, a zentai Tiszavirág KK válogatott kajakozója. „A zentai edzések is nagyon megerőltetőek voltak, úgy, mint a kanizsaiak, és persze más jellegű mind a kettő, de minden edzésen megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot.” Az olimpiai reménységek derűlátóak az előttük álló versenyt illetően, a másik zentai lány, Fenyvesi Janka azonban óvatosabban fogalmaz. „Ahhoz képest, amennyit sikerült edzenünk, én mondjuk, egy döntővel nagyon megelégednék, ha bejutnánk.” A lányok edzésére a Szerbiai Kajakszövetség egy csúcsminőségű négyes kajakot biztosított, a későbbiekben lehetőséget nyújt nekik edzőtáborozásra is, hogy a szegedi világverseny után a négy tehetséges sportoló minél jobban felkészüljön a jövő évi belgrádi korosztályos Európa-bajnokságra is.
Magyarkanizsa
Zenta
kajaknégyes
lányok
Olimpiai Reménységek Világversenye

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.