Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Egyéves fennállását ünnepli a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia

2019.09.27
13:29
2019.09.27
17:08
Forrás
Pannon RTV
A tavaly megnyílt létesítmény folyamatosan fejlődik, egyre több fiatalnak nyújt lehetőséget álmai eléréséhez.

A legmodernebb körülmények és legkorszerűbb edzéstechnikák, kiváló szakemberek biztosítják az előrelépést. Egy év alatt számos mérkőzésnek, focitábornak adott otthont a létesítmény.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Zsemberi János, a TSC elnöke közösen adták át a topolyai TSC Labdarúgó Akadémiát egy évvel ezelőtt, 2018. szeptember 27-én.

Az Akadémia azóta többször is bizonyította létjogosultságát, az itt tanuló fiatalok több korosztályban is megállják a helyüket a különböző megmérettetéseken.

A munka, az edzés pedig nem áll meg.

Bemelegítő erőnléti edzéssel kezdődött a nap a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia pályáján pénteken is. Az U17-es korosztály keményen dolgozik a jó eredményekért.

Fodor Márkó, játékos, U17, TSC: „A körülmények nagyon jók, az edzések a legjobbak. Számomra ez az egész azt jelenti, hogy itt van egy nagy esély mindenkinek, és ezzel élni kell, hogy akadémista vagy, és itt bírsz edzeni minden nap.”

A TSC Labdarúgó Akadémián a Kárpát-medencei akadémiai rendszer egységes szakmai programja alapján, de területspecifikusan dolgoznak, alkalmazva a lehető legmodernebb módszereket.

Volford Tibor, vezetőedző, U17, TSC: „Az a cél, hogy ezek a futballisták legtöbben a felnőtt csapat közelébe tudjanak kerülni, illetve be tudjanak mutatkozni a felnőtt csapatban. Ennek megfelelően úgy gondolom, hogy nagyon magas szinten folyik a munka, és megpróbáljuk a legprofibb módon összerakni azt a szakmaiságot, amilyen a háttérhez szükség van ahhoz, hogy meg is valósuljanak ezek a tervek.”

A TSC felnőtt csapata a Szerb Szuperliga élén áll, az U19-es korosztály az országos első osztály tagja, az U17-es csapat pedig az országos másodosztály tagja.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „A célkitűzés az, hogy az U19-esek mellé még az U17-eseket is sikerüljön feljuttatni a legmagasabb szintre. Ennek az akadémiának a létrejöttével, ami nagyon fontos, nőtt a legkisebbek száma, tehát a focisuli, akik elkezdték, már nagyon nagy számban jönnek a gyerekek, a kislányok is.”

A bentlakásos akadémiai szolgáltatást 32 fiatal veszi igénybe. A TSC-nek 160 igazolt játékosa van, ezen felül több mint száz kisgyermekkel is foglalkoznak, akik most kezdtek focizni.

Topolya
TSC Labdarúgó Akadémia
Palágyi Szabolcs
labdarúgás
U17
U19

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.