Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Egygólos kijevi vereséggel búcsúzott a Ferencváros

2020-12-08
22:52
2020-12-09
07:30
Forrás
MTI
Véget ért a Ferencváros idei európai kalandja. A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának hatodik fordulójában a Ferencváros idegenben 1–0-ra kikapott a Dinamo Kijevtől.
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

A meccs előtt a Kijev és a Ferencváros is 1-1 ponttal állt a csoportban. A tét Kijevben a harmadik hely és az Európa-ligában való indulás volt. A 2-2-es budapesti meccs miatt a Dinamonak elég volt a döntetlen is ehhez. A Fradi az első félidőben többet birtokolta a labdát. A magyar bajnoknak első helyzeténél Tokmac  veszélyeztette az ukránok kapuját, de nem sikerült gólt szereznie. Ezután egy vitatott szituáció következett, a tizenhatoson belül az egyik Dinamo játékos kézzel ért a labdához, de a bíró nem ítélt tizenegyest.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

A második félidőt az ukrán csapat kezdte jobban, de később a Fradi visszavette a kezdeményezést, azonban a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. A 60-ik percben egy szabadrúgást követően Popov fejjel bevette Dibusz Dénes kapuját. A mérkőzés folytatásában nem született újabb találat, így maradt az 1-0-ás ukrán győzelem. Az FTC a negyedik helyen végzett a csoportban, míg a Dinamo Kijev az Európa-ligában folytathatja a szereplését. A kvartett másik mérkőzésén a Juventus 3–0-ra nyert a Barcelona vendégeként, ezzel megszerezte a csoportelsőséget.

Bajnokok Ligája
Dinamo Kijev
Ferencváros
labdarúgás
foci
Fradi

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.