Ugrás a tartalomra

Egygólos kijevi vereséggel búcsúzott a Ferencváros

2020.12.08
22:52
2020.12.09
07:30
Forrás
MTI
Véget ért a Ferencváros idei európai kalandja. A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának hatodik fordulójában a Ferencváros idegenben 1–0-ra kikapott a Dinamo Kijevtől.

A meccs előtt a Kijev és a Ferencváros is 1-1 ponttal állt a csoportban. A tét Kijevben a harmadik hely és az Európa-ligában való indulás volt. A 2-2-es budapesti meccs miatt a Dinamonak elég volt a döntetlen is ehhez. A Fradi az első félidőben többet birtokolta a labdát. A magyar bajnoknak első helyzeténél Tokmac  veszélyeztette az ukránok kapuját, de nem sikerült gólt szereznie. Ezután egy vitatott szituáció következett, a tizenhatoson belül az egyik Dinamo játékos kézzel ért a labdához, de a bíró nem ítélt tizenegyest.

A második félidőt az ukrán csapat kezdte jobban, de később a Fradi visszavette a kezdeményezést, azonban a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. A 60-ik percben egy szabadrúgást követően Popov fejjel bevette Dibusz Dénes kapuját. A mérkőzés folytatásában nem született újabb találat, így maradt az 1-0-ás ukrán győzelem. Az FTC a negyedik helyen végzett a csoportban, míg a Dinamo Kijev az Európa-ligában folytathatja a szereplését. A kvartett másik mérkőzésén a Juventus 3–0-ra nyert a Barcelona vendégeként, ezzel megszerezte a csoportelsőséget.

Bajnokok Ligája
Dinamo Kijev
Ferencváros
labdarúgás
foci
Fradi

Most

Népszerű