Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egykori edzője nyilatkozott Szabó Szebasztiánról

2021.11.18
13:01
2021.11.18
17:06
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül büszke Szabó Szebasztiánra korábbi edzője, Zelić Aleksandar. Szabó jelenleg magyar színekben versenyez. A vajdasági edző szerint egykori tanítványa a jövőben további érmeket nyerhet majd a nagymedencés világbajnokságon és az olimpián is.

Zelić Aleksandar már több mint 20 éve neveli a fiatal zentai úszókat. Többek között a novemberi, Kazanyban megrendezett rövidpályás Európa-bajnokságon három aranyérmet szerző Szabó Szebasztián is nála kezdte pályafutását. A vajdasági edző szép emlékeket őriz a vele való közös munkáról, elmondása szerint pedig már fiatal korában is látszódott Szabón, hogy eredményes pályafutás állhat előtte.

„A születése óta megvan a robbanékonysága, gyorsan rajtol, és remek a vízalatti teljesítménye, már gyerekkorában látszódott, hogy kimagaslik a többiek közül. A testalkatából adódóan sokan kinevettek, amikor azt mondtam, hogy egyszer egy komoly úszó lesz belőle, én viszont mindig is hittem benne."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zelić Aleksandar szerint Szabó Szebasztián karrierje során több mélypontot is megélt, de közös erővel mindig túlléptek ezeken. Úgy érzi, egykori tanítványa sikere pont ebben rejlik.

„Nagyon büszke vagyok rá, örülök a sikereinek. Tudom, hogy egy nehéz úton ment keresztül. Volt pár olyan pillanat, amikor úgy érezte, hogy abbahagyja az úszást, de ott voltak mögötte a szülők és én is, mindig mindenben támogattuk. Örülök, hogy folytatta a pályafutását. Nagyon sok van még benne, az a legfontosabb, hogy élvezze az úszást, szeressen versenyezni és ne felejtse el, hogy mindig van hová fejlődni."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az egykori edző hozzátette, a nagymedencés világbajnokságon és a soron következő olimpián is jó helyezést vár Szabó Szebasztiántól.

Szabó Szebasztián
úszás
edző
Zelić Aleksandar
Zenta

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
13:55

Választásokra készül Szerbia

Február 15-én írják ki a köztársasági parlamenti és az önkormányzati választásokat Szerbiában - nyilatkozta Ivica Dačić. Önkormányzati választásokat egyébként nem mindenhol tartanak, de például Belgrádban igen - tette hozzá.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.