Ugrás a tartalomra

Eksztázis Argentínában - hazaérkezett a válogatott

2022.12.20
10:15
2022.12.20
10:32
Forrás
MTI, hirado.hu
Az államfő munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet.

Hazaérkezett a katari világbajnokságról az aranyérmes argentin labdarúgó-válogatott. A csapatot szállító repülőgép helyi idő szerint hajnali 3 órakor landolt Buenos Airesben, s elsőként - a vb-trófeával a kezében, nyakában az éremmel - Lionel Messi szállt ki belőle, oldalán a szövetségi kapitány Lionel Scalonival. A játékosokat vörös szőnyeg várta a légikikötőben. Szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre, akik a vasárnapi döntőben győzték le a 2018-ban bajnok franciákat. Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet.

A franciák is ünnepi fogadtatásban részesültek

Az elvesztett világbajnoki döntő ellenére is ezrek várták a hazaérkező francia válogatottat Párizsban, ahol hatalmas ováció fogadta az ezüstérmes csapatot.

A L’Equipe beszámolója szerint tízezren gyűltek össze hétfő este a Concorde téren, ahol az elnöki palota erkélyéről több játékos is már mosolyogva integetett a szurkolóknak. Ugyanakkor a vb gólkirálya, a fináléban három találatot is szerző Kylian Mbappé láthatóan még nem heverte ki az elvesztett döntőt.

foci vb
argentin válogatott

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.