Ugrás a tartalomra

Eksztázis Argentínában - hazaérkezett a válogatott

2022.12.20
10:15
2022.12.20
10:32
Forrás
MTI, hirado.hu
Az államfő munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet.

Hazaérkezett a katari világbajnokságról az aranyérmes argentin labdarúgó-válogatott. A csapatot szállító repülőgép helyi idő szerint hajnali 3 órakor landolt Buenos Airesben, s elsőként - a vb-trófeával a kezében, nyakában az éremmel - Lionel Messi szállt ki belőle, oldalán a szövetségi kapitány Lionel Scalonival. A játékosokat vörös szőnyeg várta a légikikötőben. Szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre, akik a vasárnapi döntőben győzték le a 2018-ban bajnok franciákat. Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet.

A franciák is ünnepi fogadtatásban részesültek

Az elvesztett világbajnoki döntő ellenére is ezrek várták a hazaérkező francia válogatottat Párizsban, ahol hatalmas ováció fogadta az ezüstérmes csapatot.

A L’Equipe beszámolója szerint tízezren gyűltek össze hétfő este a Concorde téren, ahol az elnöki palota erkélyéről több játékos is már mosolyogva integetett a szurkolóknak. Ugyanakkor a vb gólkirálya, a fináléban három találatot is szerző Kylian Mbappé láthatóan még nem heverte ki az elvesztett döntőt.

foci vb
argentin válogatott

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.